Chinezii baga frica in Land Rover. Noul Defender nu va avea un concept pentru a nu putea fi copiat

Chinezii baga frica in Land Rover. Noul Defender nu va avea un concept pentru a nu putea fi copiat
  • Noua generatie Defender nu va fi precedata de un concept
  • Chinezii l-ar putea copia
  • Britanicii se asteapta sa vanda anual peste 100.000 de unitati
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile, aflat in prezent sub cupola indienilor de la Tata Motors, urmeaza sa lanseze noul Defender spre finalul anului viitor. Off-roaderul nu va fi insa precedat de un concept, dintr-un motiv destul de bine intemeiat.

In contextul in care mai toata lumea s-a indreptat spre SUV-uri, vechiul Land Rover Defender nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor si a inregistrat vanzari destul de modeste. Britanicii vor sa schimbe acest lucru odata cu lansarea noii generatii, care spera ei sa inregistreze vanzari anuale de peste 100.000 de unitati.

Land Rover Defender 007 Spectre

De aceea, cel mai capabil off-roader din gama brand-ului din Coventry va fi dezvoltat pe o versiune imbunatatita a platformei D7u, pe care sunt construite momentan modele ca Range Rover, Range Rover Sport sau Discovery.

Mai departe, noua generatie Defender va beneficia de propulsoare Ingenium, pe benzina si diesel, dar si de o evolutie a tehnologiei Terrain Response II, tocmai pentru a nu-i sta nimic in cale pe teren accidentat.

Land Rover Defender 007 Spectre

Cu acesta vom face cunostinta spre finalul anului viitor, insa inainte de asta ar fi normal ca britanicii sa lanseze un concept pentru a vedea reactia publicului. Ei bine, acest lucru nu se va intampla, astfel ca noul Defender va debuta in 2018 direct in versiune de productie.

Land Rover Defender 007 Spectre

De ce aceasta schimbare? Din cauza chinezilor. Mai exact, oficialii Land Rover se tem ca asiaticii vor copia conceptul si-l vor lansa mai repede, astfel ca impactul pe care Defender-ul original il va lasa nu va fi cel asteptat.

Acestia au toate motivele sa se teama, in contextul in care chinezii de la Jiangling Motors copiaza pana in cel mai mic detaliu modelele brand-ului britanic. Cel mai celebru este cazul lui Landwind X7, o copie fidela a lui Evoque, pentru care asiaticii au fost chiar dati in judecata de Land Rover insa nu s-a intamplat absolut nimic.

Land Rover Defender 007 Spectre

Desigur, producatorii chinezi nu au o slabiciune numai pentru modelele brand-ului din Coventry, ci si pentru cele ale gigantului Volkswagen. Cei de la Zotye au copiat in trecut Audi-ul Q3, Q5, vechiul si noul Tiguan, sau Porsche-ul Macan si Cayenne. In plus, pe acesta din urma l-au vandut in China cu doar 13.300 de dolari, un pret de 5 ori mai mic decat cel al Cayenne-ului in Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe