Chinezii vor sa cumpere Opel/Vauxhall

Chinezii vor sa cumpere Opel/Vauxhall
Pe timp de criza se fac unele dintre cele mai bune afaceri. Cine are bani acum si investeste cu cap, poate spune ca a dat lovitura. Acestea sunt cuvintele pe care le auzim adesea ca fiind spuse de unii dintre marii jucatori la bursa.
Distribuie pe Facebook

Astfel ca, daca producatorii auto americani sunt la ananghie, chinezii au ramas pe faza si iata ca isi manifesta interesul pentru brandurile Opel/Vauxhall, ambele detinute de General Motors. Pe langa companiile chinezesti, alti cativa investitori precum grupuri industriale europene si institutii financiare si-au manifestat interesul pentru Opel si Vauxhall.

Pentru a preveni criza de lichidati, Opel a cerut ajutoare in valoare de 3,3 miliarde de euro de la statele in care producatorul detine fabrici. Guvernul doamnei Merkel a fost de acord, in principiu, sa ajute Opel, insa doar cu conditia ca producatorul sa gaseasca investitori straini.


Atentie, investitori straini, nu cumparatori straini. In acest din urma caz, cumpararea actiunilor majoritare ale Opel de la GM ar presupune o injectie de capital directa de 500 de milioane de euro din partea investitorului/investitorilor.

Nicio companie germana sau grupul italian Fiat (partener de traditie al Opel) nu sunt interesate de preluarea Opel/Vauxhall.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2009