Chris Bangle, omul care a desenat cel mai urat BMW din istorie, critica masinile din ziua de azi: "Sunt banale!"

Chris Bangle, omul care a desenat cel mai urat BMW din istorie, critica masinile din ziua de azi: "Sunt banale!"
  • Chris Bangle critica design-ul masinilor din ziua de azi
  • Acesta a fost designerul sef al BMW timp de 17 ani
  • El a desenat Seria 7 E65, un model care a starnit numeroase controverse
Distribuie pe Facebook

Chris Bangle, fostul designer sef al bavarezilor de la BMW, a vorbit putin despre design-ul modelelor actuale. Acesta a petrecut 17 ani in curtea brand-ului din Munchen, timp in care a desenat mai multe modele frumoase insa si unele care au starnit controverse.

Americanul Christopher Edward Bangle si-a inceput cariera la Opel, iar in 1992 devenea designerul sef al nemtilor de la BMW. Printre operele lui s-au numarat seriile E81, E82, E90, E91, M3-ul E92, Seria 5 E60, SUV-urile X3, X5, X6, superbul concept GINA dar si "celebra" Serie 7 E65.

Creatiile lui Chris Bangle

Aceasta din urma a starnit numeroase controverse in ceea ce priveste designul si a fost inclusa chiar in "Top 50 cele mai urate masini din istorie" de catre publicatia Time. Insa Bangle s-a aparat spunand ca masinile desenate de el arata mult mai bine in realitate decat pe hartie si ca lumea nu ar trebui sa ii judece munca numai dupa aparente.

Creatiile lui Chris Bangle

In 2009 acesta i-a parasit pe bavarezi pentru a-si deschide propria companie, iar in 2012 a fost angajat de coreenii de la Samsung. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, celebrul designer a vorbit putin despre directia in care se indreapta design-ul auto si a analizat masinile momentului.

Creatiile lui Chris Bangle

Bangle nu este deloc impresionat de linia artistica adoptata de constructori si considera ca modelele si conceptele au un design banal.

"Standul BMW este minunat si include multa tehnologie. Dar ca designer sunt obisnuit cu un set de aspecte unice, cu prospetime si schimbari. Asta va suna ca o critica si nu vreau ca astfel de lucruri sa fie publicate, dar eu unul nu pot sa gasesc nicio idee noua. Au designeri foarte buni, dar am mai vazut astfel de lucruri si inainte," este de parere acesta.

Creatiile lui Chris Bangle

Americanul s-a aratat deranjat si de faptul ca majoritatea brand-urilor apeleaza doar la o evolutie a designului actual si nu incearca sa revolutioneze intr-un fel sau altul acest domeniu. "Tinerii designeri nu-si cunosc istoria, pentru ca sunt preocupati prea mult doar sa invete instrumentele de lucru," a concluzionat Bangle.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Creatiile lui Chris Bangle
mai multe