Chrysler renunta la Daimler

Chrysler renunta la Daimler
Chrysler face pasi inspre evitarea falimentului, ajungand la un acord preliminar cu cel mai mare sindicat al sau din SUA si a castigat validarea unei noi ntelegeri cu muncitorii canadieni, asta nainte de termenul limita de 30 aprilie impus de Obama.
Distribuie pe Facebook

Acordul cu sindicatul canadian ar urma sa reduca costurile Chrysler cu 240 milioane dolari canadieni (197 milioane dolari) anual.


Asa cum se poate anticipa, intelegerile fac referire la incheierea de contracte de munca mai putin avantajoase pentru muncitori, conditie fara de care alianta cu Fiat nu va mai fi posibila, iar guvernele american si canadian nu vor mai acorda nici ele bani in forma de ajutoare catre Chrysler.


"Sansele ca grupul sa reuseasca sunt mai mari acum, dar nu as putea spune ca pericolul a trecut cu totul", a declarat Erich Merkle, un analist independent al industriei auto.


Chrysler a primit un imprumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la inceputul lui ianuarie si i-au fost promisi inca 500 milioane dolari. Constructorul american ar putea primi in final 6 miliarde dolari drept imprumuturi suplimentare prin incheierea unei aliante cu producatorul italian Fiat, inainte de 30 aprilie.


Mai mult decat atat, Daimler a renuntat si la cele 19,9% din actiunile pe care le mai detinea in cadrul companiei americane Chrysler. Acordul a fost incheiat intre Daimler, Chrysler si fondul de investitii Cerberus, care a cumparat 80,1% din compania americana in august 2007 si care acum detine in totalitate Chrysler.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2009