Citroen le pregateste clientilor din Europa trei mari surprize pe care le va prezenta la Shanghai

Citroen le pregateste clientilor din Europa trei mari surprize pe care le va prezenta la Shanghai
  • Citroen va prezenta trei noi modele la Shanghai
  • C3 Aircross si C5 Aircross vor sosi in Europa pana in 2018
  • Noua generatie C5 va avea premiera mondiala
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile a anuntat ca va lansa noul SUV compact C3 Aircross in acest an, iar fratele mai mare, C5 Aircross va sosi pe piata in 2018. Deasemenea, noua generatie C5 va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai.

Piata chineza joaca un rol extrem de important pentru totii marii constructori de automobile, tocmai de aceea francezii de la Citroen au ales sa prezinte mai multe modele si concepte cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, care isi va deschide portile la jumatatea lunii aprilie.

Citroen C-Aircross concept

Primul dintre acestea este nimeni altul decat versiunea de productie a conceptului C-Aircross, dezvelit cu ceva timp in urma la Geneva. Modelul de serie va purta numele C3 Aircross si va fi lansat in Europa spre finalul acestui an.

Citroen C-Aircross concept

Cel de-al doilea SUV este noul C5 Aircross. Acesta se va situa in gama deasupra celui amintit mai sus si va fi primul model Citroen care va beneficia de noua suspensie hidraulica cu sistem Progressive Hydraulic Cushions. Pe scurt, acesta permite o rulare extrem de lina pe drumuri pline de gropi sau denivelari. C5 Aircross urmeaza sa debuteze pe piata chineza in a doua jumatate a lui 2017, iar lansarea comerciala in Europa este programata pentru sfarsitul anului viitor.

Citroen C-Aircross concept

Alaturi de aceste doua noi modele, cei prezenti la Salonul Auto de la Shanghai vor putea asista la premiera mondiala a noii generatii C5. Cele mai notabile schimbari pe care le propune acest sedan sunt luminile de zi cu LED, blocurile optice spate cu LED si 4 module distincte, un display de 8 inch la interior si o seama de sisteme de asistenta. Printre acestea amintim monitorizarea unghiurilor moarte, mentinerea benzii si sistemul de prevenire a coliziunilor.

Citroen C-Aircross concept

Citroen C-Aircross concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Citroen C-Aircross concept
mai multe