Clientii europeni afectati de Dieselgate ar putea primi aceleasi compensatii ca si cei americani

Clientii europeni afectati de Dieselgate ar putea primi aceleasi compensatii ca si cei americani
  • Un comisar european a declarat ca europenii ar trebui sa primeasca compensatii in valoare de 5.000 de dolari de la Volkswagen
  • Nemtii au declarat ca vor inlocui doar softul ilegal, nefiind vorba de o pierdere in cazul consumatorilor
  • Comisarul a declarat ca tratarea in mod diferit a consumatorilor europeni nu este o modalitate de a recastiga increderea
Distribuie pe Facebook

Comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM, Elzbieta Bienkowska, a declarat ca Volkswagen ar trebui sa plateasca europenilor afectati de Dieselgate, compensatii similiare cu ale americanilor.

Izbucnit acum aproape un an, scandalul emisiilor este unul dintre cele mai rasunatoare din ultimii ani. Dupa ce in urma cu cateva saptamani, autoritatile americane au fost de acord cu solutiile tehnice propuse de Volkswagen, constructorul german este asteptat sa plateasca aproximativ 10.3 miliarde de dolari.

Acestia vor fi platiti sub forma de compensatii in valoare de 5.000 de dolari fiecarui client afectat de Dieselgate, si rascumpararea a aproximativ 500.000 de vehicule diesel vandute in SUA.

Bienkowska a declarat ca "Volkswagen ar trebui sa ofere, in mod voluntar, proprietarilor europeni de automobile o compensatie similara cu cea platita consumatorilor europeni. Tratarea in mod diferit a consumatorilor europeni fata de cei americani nu este o modalitate de a recastiga increderea."

Pe de cealalta parte, nemtii au declarat ca in cazul Europei vor inlocui doar softul ilegal, refuzand sa plateasca orice compensatie consumatorilor, sustinand ca acestia nu au suferit nicio pierdere.

La nivel mondial, Volkswagen a vandut aproximativ 11 milioane de vehicule dotate cu dispozitivul de trucare a emisiilor poluante, dintre care 8.5 milioane in Europa, iar restul de 2.5 milioane peste ocean.

Recent, presedintele constructorului german, Matthias Mueller a declarat ca primii pasi spre "spalarea pacatelor" au fost facuti, anuntand ca unul dintre obiectivele sale principale este lansarea mai multor masini electrice in urmatorii 5 ani.

Mai mult de atat, intr-un interviu, Mueller a lasat de inteles ca motoarele diesel ar putea sa dispara din strategia companiei germane, motivand ca reducerea emisiilor de gaze poluante va deveni foarte costisitoare pe viitor, iar electromobilitatea mai ieftina.

Distribuie pe Facebook
mai multe