CNAIR anunta ca plata rovinietei prin aceasta metoda va fi suspendata pana la data de 21 martie

CNAIR anunta ca plata rovinietei prin aceasta metoda va fi suspendata pana la data de 21 martie
CNAIR informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi, ca incepand cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioada de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor in punctele de distributie, prin intermediul portalurilor web/aplicatiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile si a dispozitivelor de procesare a platilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibila.
Distribuie pe Facebook

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informatiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor si a nivelului tarifelor pentru acestea in Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrarii in vigoare a prevederilor Ordonantei nr. 14/2024 pentru modificarea si completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

In acest sens, atasam anexa cu tarifele pentru rovinieta prevazute in Ordonanta nr. 14/2024.

Totodata, informam utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi, ca din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendata pana la data de 21.03.2024, ca urmare a modificarilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de catre dezvoltatorul aplicatiei.

Pentru evitarea aplicarii unor sanctiuni contraventionale, utilizatorii retelei de drumuri nationale au posibilitatea de a achita in avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024", se arata intr-un comunicat publicat, vineri, pe site-ul CNAIR.

Distribuie pe Facebook
mai multe