Coduri noi la POMPELE din benzinarii. Ce inseamna benzina E5, E10 si E85 sau motorina B7, B10 si XTL

Coduri noi la POMPELE din benzinarii. Ce inseamna benzina E5, E10 si E85 sau motorina B7, B10 si XTL
  • Benzinariile din UE obligate sa afiseze noi coduri la pompa
  • Acestea nu inlocuiesc denumirile actuale
  • Biodiesel-ul este motorina provenita din surse digitale
Distribuie pe Facebook

Toate benzinariile din tarile membre UE sunt obligate sa afiseze incepand cu 12 octombrie 2018 noi coduri la pompa pentru o ilustrare clara a cantitatii de biocombustibil din amestecul carburant.

O directiva europeana obliga toate benzinariile din Uniunea Europeana, din tarile EEA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) si din Macedonia, Serbia, Elvetia si Turcia sa modifice, sa inlocuiasca sau sa completeze incepand cu 12 octombrie 2018 actualele pictograme si denumiri codate ale tipurilor de motorina si benzina disponibile.

Aceasta masura vine sa ilustreze clar cantitatea de biocombustibil din amestecul carburant. In plus, noile coduri se vor regasi obligatoriu pe interiorul usitei busonului de alimentare a tuturor modelelor auto omologate si puse la vanzare din luna octombrie 2018.

Coduri noi la pompe

Trebuie mentionat faptul ca aceste coduri nu inlocuiesc denumirile actuale ale tipurilor de combustibil.

Asadar, in cazul benzinei vom regasi codurile E5, E10 si E85 inscrise intr-un cerc, care specifica procentul de etanol amestecat in carburant.

La toate pompele de alimentare cu motorina vor fi afisate intr-un patrat codurile B7, B10 si XTL care subliniaza procentul de biodiesel aflat in amestec. Pentru cei care nu stiu, biodiesel-ul este motorina provenita din surse vegetale iar XTL reprezinta motorina sintetica, sau cu alte cuvinte care nu provine din prelucrarea titeiului.

Coduri noi la pompe

In ceea ce priveste combustibilii alternativi, toate statiile care ofera acest tip de carburant vor afisa codul H2 pentru hidrogen, CNG pentru gaz natural compresat, LPG pentru gaz petrolier lichefiat si LNG pentru gaz natural lichefiat.

Distribuie pe Facebook
mai multe