Combustibil mai ieftin? Premierul anunta ca supraaciza la carburanti va fi eliminata

Combustibil mai ieftin? Premierul anunta ca supraaciza la carburanti va fi eliminata
  • Guvernul vrea sa elimine supraaciza la combustibil
  • A fost introdusa in 2017
  • A generat venituri de 5.8 miliarde de lei
Distribuie pe Facebook

Intr-o declaratie recenta, premierul Ludovic Orban a anuntat ca supraaciza la combustibil trebuie desfiintata. Orban nu a precizat insa si o data concreta de cand aceasta masura va intra in vigoare.

In septembrie 2017 a fost introdusa o supraaciza la combustibil astfel ca la pompa pretul a fost majorat cu 0.32 lei/litru. Pana in prezent, aceasta supraaciza a produs venituri de aproximativ 5.8 miliarde de lei pentru statul roman, venituri care din pacate nu se reflecta in calitatea infrastructurii rutiere.

Noul premier Ludovic Orban a anuntat acum ca vrea sa renunte la supraaciza, insa nu a mentionat data de la care ar putea fi eliminata.

"Trebuie desfiintata supraaciza la combustibil, care a fost o mare prostie. Desi astazi pare sa produca bani, poate sa fie un semnal foarte bun daca renuntam la ea," sustine Orban.

Si in perioada 2014-2016 a existat o supraaciza la combustibil in valoare de 0.07 euro, in buzunarul statului intrand atunci 8.46 miliarde de lei de pe urma ei. Aceasta acciza a fost aspru criticata si fost motiv de cearta intre Victor Ponta si presedintele de atunci Traian Basescu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2019