Comisia Europeana ne da in judecata pentru poluare, dar raspunsurile politicienilor romani sunt halucinante

Comisia Europeana ne da in judecata pentru poluare, dar raspunsurile politicienilor romani sunt halucinante
Comisia Europeana a decis sa trimita 6 tari din Europa in fata Curtii de Justitie a Europei, dupa ce a inregistrat poluari peste limita admisa si dupa ce marile orase din aceste tari nu au respectat calitatea convenita a aerului. Printre aceste tari se numara si Romania.
Distribuie pe Facebook

Comisia Europeana a luat in vizor mai multe tari din Europa, cum ar fi Germania, Franta, Ungaria, Italia, Marea Britanie si Romania pentru ca nu si-au respectat promisiunea de a lua masuri care sa ofere o calitate mai buna a aerului din marile orase. In timp ce alte tari si-au recunoscut vina si au cerut o pasuire pentru aplicarea unor masuri drastice anti-poluare, chiar daca initial au propus o calitate a aerului mult mai buna ca cea promisa de tara noastra, reprezentantii Romaniei au reactionat imediat ca arsi.

Tipic romanesc, primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, dar si Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, au sarit in sus si imediat i-au tras o palma peste fata Comisiei Europene cu niste raspunsuri halucinante, care ii vor face sa rada pe toti reprezentantii UE, dar si pe noi, cetatenii si soferii din Romania.

Gratiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului din Romania, a declarat ca a luat masurile necesare reducerii poluarii si cresterii calitatii aerului, continuand programul Rabla si Rabla Plus. Atat. Punct. Deci ditamai ministrul responsabil cu mediul si aerul pe care noi il respiram, cand e intrebat ce masuri a luat ca sa fie respectate limitele de poluare convenite cu Uniunea Europeana, tot ce poate sa spuna este ca a continuat programul Rabla... Nu tu ca a impadurit toate parcurile din marile orase, sau ca a inaugurat nu stiu cate statii de reciclare a gunoiului sau ca a obligat toate fabricile care elimina noxe in atmosfera sa se mute la minimum 10 kilometri de centura capitalei... Nu, nimic de acest gen. Leocadia a continuat programul Rabla. Amin.

In acelasi spirit de auto-aparare, cum ca domniile lor lucreaza de dimineata pana seara non-stop ca romanii sa aiba un aer mai curat, dar ca Uniunea Europeana nu vede eforturile depuse, a raspuns si Gabriela Firea, primarul capitalei care este in functie deja de 2 ani.

Primaria Bucuresti condusa de d-na Firea a replicat la acuzatiile UE cum ca Bucurestiul are o poluare peste limita admisa si ca are o calitate a aerului mult sub nivelul permis in Europa, ca au fost initiate o serie de masuri anti-poluare. D-na Firea spune ca pentru scaderea poluarii a luat masuri pentru gestionarea traficului rutier, adica se circula mai bine si mai rapid. Are dreptate, nu?

O alta masura luata este imbunatatirea calitatii transportului public. Cum adica? Pai in 2 ani de mandat marca Firea, nu am vazut niciun autobuz nou, nicio ruta noua, niciun tramvai nou. Abia de la anul vom vedea pe strazi celebrele autobuze turcesti, dar in acesti 2 ani de mandat absolut nimic.

O alta masura a fost realizarea de benzi unice dedicate transportului public. Ati vazut voi asa ceva? Noi nu. Poate la anul, peste 2 ani... e timp.

D-na Firea mai spune ca a promovat transportul alternativ. Ceea ce este adevarat, daca ne gandim la programul Prima Bicicleta, nimic de zis aici. Dar degeaba ne luam biciclete daca in 2 ani de mandat, d-na Firea nu a realizat niciun metru de pista noua pentru biciclete...

Primaria capitalei se lauda ca a realizat si a finalizat un Plan Integrat de Calitate a Aerului care contine 20 de masuri anti-poluare. Din nefericire, dupa jumatate de mandat, planul a ramas... plan, in realitate nefiind luate masuri concrete si serioase menite sa scada poluarea cauzata de traficul rutier, pana acum. Sau construirea de statui in valoare de mai multe milioane de Euro nu se pune?

Foto: EuropaFM.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe