Primaria Bucuresti taie banii de infrastructura si parcari ca sa construiasca statui noi

Primaria Bucuresti taie banii de infrastructura si parcari ca sa construiasca statui noi
  • 3,5 milioane de lei pentru un monument
  • 2.2 milioane de lei pentru statuia unui general francez
  • Soseaua Pantelimon, minus 5 milioane de lei
Distribuie pe Facebook

Primarul Gabriela Firea impreuna cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti sunt autoritatile care controleaza si gestioneaza banii nostri. Si au ajuns sa vorbeasca despre milioanele de lei noi asa cum vorbim noi de... lei normali. De exemplu, urmeaza sa fie aruncate aproape 10 milioane de lei noi pe niste statui, in timp ce banii de parcari si infrastructura sunt taiati.

Deoarece a promis in campania electorala ca va face revolutie in materie de trafic rutier, Gabriela Firea a facut ce a promis si acum se circula pe bulevardele din oras lejer, fara cozi, fara ambuteiaje, mai ales atunci cand ploua. In acest caz, in care toti soferii sunt fericiti si nu asteapta ca fraierii in aglomeratii, dar mai ales pentru ca benzina si motorina s-au ieftnit, la ce bun sa mai investeasca bani in parcari si infrastructura rutiera? Unde mai pui ca sistemul de control si monitorizare trafic lansat de d-na Primar in vara merge ca uns si nu mai exista nicaieri in Bucuresti o urma de coada pe sosele?

Ultima rectificare bugetara realizata de autoritati si supusa votului in sedinta de marti, saptamana viitoare, vine cu niste modificari halucinante. Bugetul pentru infrastructura sa micsoreaza, prea merge totul ca uns, asa ca nu mai e nevoie de multe investitii, la fel si cel pentru construirea de parcari si strazi. De aici se iau de la buget 20,8 milioane de lei, ramanand cu 285,5 milioane de lei.

Noua rectificare prevede o redeucere a bugetului si de la constructii: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru strapungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier si liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu - minus 5 milioane de lei, pentru penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitesti, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier si linii de tramvai pe Soseaua Pantelimon - minus 5 milioane de lei.

Din fericire, pentru ca se circula exceptional in Bucuresti, mai ales in perioada care urmeaza de iarna, cand vine zapada, bucurestenii nu mai au nevoie de imbunatatiri ale infrastructurii sau de locuri noi de parcare. In schimb, au nevoie de niste statui noi la care sa priveasca necontenit. Se spune ca cu cat admiri mai mult statuile, cu atat mai mult se va ieftini benzina.

Nu este nicio gluma cand spunem ca Primaria Bucuresti condusa de d-na Firea are de gand sa construiasca niste statui extraordinar de scumpe. Din banii mei si ai tai, din banii oamenilor care platesc taxe si impozite. Asta urmeaza sa se faca din banii nostri: niste maruntis in valoare de 1 milion de lei se duce la Patriarhie, ca vine Craciunul si preotii sunt amarati. Se aloca 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, 3,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin. Inca 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. In plus, 3,5 milioane de lei vor merge catre realizarea unei lucrari de arta cu Regina Maria a Romaniei, iar 300.000 de lei pentru statuia lui Caragiale.

Ati inteles, da? O sa avem niste statui in plus, ale unor personalitati celebre. Abia asteptam sa-i admiram pe Martin Luther, Jean Calvin si Henri Mathias Berthelot, personalitati care au facut istorie, dar care nu au avut absolut nicio treaba cu Romania. Probabil nici nu stiau unde se afla pe harta... Abia asteptam sa admiram aceste statui de aproape 10.000.000 de lei, adica vreo 2,5 milioane de Euro. Speram doar sa fie undeva la bulevard, sa le observam din masini in timp ce asteptam in coloana inghetata in timp de incompetenta celor pe care i-am votat cu mana noastra. Amin.

Sursa: Hotnews.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe