Compactele, precum C30-ul, ies deocamdata din planurile Volvo

Compactele, precum C30-ul, ies deocamdata din planurile Volvo
  • Presedintele Volvo a declarat ca deocamdata, o noua generatie C30 nu este in planurile companiei
  • Principalul motiv ar fi ca acest segment este popular doar in anumite zone ale lumii
  • Oficialul suedez a mai declarat ca in urmatorii 4 ani vor urma mai multe versiuni Polestar.
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu recent, presedintele Volvo, Hakan Samuelsson, a declarat ca nu vom vedea in viitorul prea apropiat o noua generatie a compactului C30.

Intr-o lume in care piata SUV-urilor si a crossover-urilor care se bucura de o popularitate din ce in ce mai ridicata, compactele raman favorite in doar in anumite parti ale lumii.

Acesta ar fi principalul motiv pentru care constructorul suedez de automobile nu va produce un model mai mic decat viitoarea serie V40, care va fi vandut la nivel global.

Potrivit lui Samuelsson, "Cu siguranta ne mutam atentia spre segmente care ne permit sa ne vindem masinile la nivel global. Este foarte greu sa faci profit in acel segment (compact) la momentul actual. Desigur ca am putea micsora arhitectura CMA, care deocamdata sta la baza viitoarei serii 40, dar acest lucru nu este in agenda noastra."

Un alt motiv pentru care cei de la Volvo sunt reticenti cand vine vorba de lansarea acestei clase, este faptul ca ultimul compact, C30-ul, nu s-a bucurat nici pe departe de popularitatea de care se asteptau suedezii. In cei 8 ani de viata, au fost vandute putin peste 200.000 de unitati.

In cadrul aceluiasi interviu, presedintele constructorului suedez de automobile a mai declarat si ca in urmatorii patru ani, gama va fi "insufletita" de unele modele care vor putea fi comandate in diferite culori mai vii.

Tot pana atunci, vor sosi unele modele modificate de cei de la Polestar, incluzand o versiune care va avea sub capota motorul de 2 litri cu doua turbine si un supercharger, care dezvolta 450 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2016