Compania Porsche, data in judecata de fata lui Paul Walker

Compania Porsche, data in judecata de fata lui Paul Walker
  • Paul Walker a murit in noiembrie 2013
  • Porsche este acuzat ca modelul Carrera GT este lipsit de siguranta
  • La volan se afla Roger Rodas
Distribuie pe Facebook

Celebrul Paul Walker, decedat in noiembrie 2013 in urma unui accident auto la bordul unui Porsche Carrera GT, traieste printre noi mai ales prin intermediul filmelor sale. Dar si prin familia sa care nu l-a uitat. De exemplu, singura lui fata, Meadow, inca este in cautarea unor raspunsuri.

Meadow Walker, fiica de numai 16 ani a lui Paul Walker, indragitul actor din seria Fast and Furious decedat pe 30 noiembrie 2013, a demarat un proces in care acuza compania Porsche de omor prin imprudenta. Mai exact, ea sustine ca tatal sau a supravietuit impactului avut de masina, dar defectele de fabricare si design au dus la blocarea actorului in masina care in final a decedat ars de viu.

Procesul se bazeaza in primul rand pe centura de siguranta defectuoasa. De exemplu, Meadow sustine in dosarul acuzarii ca centura a tras corpul lui Paul in spate cu o forta uriasa, fapt ce a dus la fracturarea pelvisului si a coastelor, conform TMZ, publicatie ce detine o copie a rechizitoriului. In plus, documentul mai spune ca incendiul nu a aparut decat la 1:20 de minute distanta de impact, perioada in care Paul a fost in viata.

Din cauza ca centura de siguranta l-a tinut blocat pe scaun, "Paul Walker a inspirat foarte multa funingine in timp ce masina, Porsche Carrera GT era in flacari, fapt ce a dus la deces", mai spune documentul oficial.

Raportul Politiei spune ca automobilul condus de amicul si partenerul de afaceri al lui Paul, pilotul Roger Rodas, circula cu o viteza cuprinsa intre 128 si 140 km/h in momentul impactului, insa documentul in care este data in judecata compania Porsche sustine ca Rodas conducea cu maximum 110 km/h si ca acesta nu ar fi pierdut controlul niciodata daca masina era dotata cu un sistem de stabilitate functional.

Porsche Stability Management Systems este o combinatie de sisteme electronice menite sa tina automobilul pe sosea. Acuzarea sustine ca aceste sisteme sunt standard pe majoritatea automobilelor Porsche, dar nu si pe Carrera GT. Mai mult, procesul se bazeaza si pe afirmatia ca masina nu avea portiere intarite corespunzator si nici conducte de frana izolate impotriva incendiilor.

"Concluzia este ca Porsche Carrera GT este o masina periculoasa. Nu trebuie sa circule pe strazi! Si noi nu ar fi trebuit sa fim azi aici fara Paul si fara Roger!" a declarat Jeff Milam, avocatul fiicei lui Paul Walker, Meadow.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2015