Competitia Chevrolet Volt: Nissan

Competitia Chevrolet Volt: Nissan
Dupa ce General Motors a lansat mult discutatul model electric Chevrolet Volt (care va merge 64km cu o singura alimentare si va intra in productie in noiembrie 2010), multi producatori auto au anuntat proiecte similare.
Distribuie pe Facebook

Acum a venit randul celor de la Nissan sa promita lansarea pentru anul viitor a unui vehicul complet electric care sa bata Volt-ul lui GM si care sa strabata 161km cu o singura alimentare la priza. Astfel, Forda anutat miercurea aceasta ca va incepe sa produca o varianta electrica a urmatoarei generatii Focus sedan incepand din 2011.


Chrysler continua sa insiste ca va construi o masina electrica in 2010, asta desi se afla in procedura de faliment. Mitsubishi si Smart planuiesc, de asemenea, sa scoata automobile electrice in acelasi an de gratie 2010, iar micul producator americanTesla a incasat deja pana acum bani seriosi pe niste masini electrice ce nu au fost inca produse intr-o fabrica ce nu e nici ea gata.

Daca Ford are in plan sa vanda ntre 5.000 si 10.000 de astfel de autovehicule pe baterii in 2011, Nissan joaca tare (cel putin in teorie) si mizeaza pe vanzarea unor astfel de masini electrice proprii chiar din 2010, urmand ca numarul lor sa creasca pana in 2012 la cateva zeci de mii.


Directorul general al Nissan si presedintele Renault, Carlos Ghosn, previzioneaza ca, pana in 2015, 10% din vanzarile totale ale Nissan vor fi reprezentate de vehicule electrice. Aceasta inseamna cel putin 100.000 de unitati numai in SUA.


Renuntand la practica veche a pastrarii secretului in ceea ce priveste dezvaluirea de detalii despre modelele noi, acum producatorii auto anunta, cu 18-24 luni inainte de debutul oficial al modelelor ce folosesc curentul electric ca sursa de putere, tot felul de detalii despre ceea ce va reprezenta o noua generatie pe piata auto, cea a masinilor electrice.


Cererea pentru autovehicule electrice va cunoaste un adevarat boom in cazul in care producatorii vor putea mentine preturile jos iar autonomia de functionare sus, eventualele costuri cu achizitionarea unei astfel de masini pe baterii fiind, in cazul Chevy Volt intre 35.000 si 40.000 de dolari, adica echivalente cu ale unui sedan de clasa medie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Mai 2009