Concureaza cu BMW si Mercedes, dar e construita in China. Detaliul nestiut pana acum despre aceasta masina de lux

Concureaza cu BMW si Mercedes, dar e construita in China. Detaliul nestiut pana acum despre aceasta masina de lux
  • Volvo vinde acum in Europa un XC60 asamblat in China
  • Primele exemplare asiatice au ajuns deja pe Batranul Continent
  • Modelul suedez porneste in Romania de la 42.330 de euro
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania, preturile de vanzare pornesc de la 42.330 de euro. In versiunea de baza, propulsia este asigurata de o motorizare diesel cu 150 de cai putere si 350 de Nm - oferita alaturi de o cutie manuala, plus un sistem de tractiune fata.

Daca traiesti in Europa si ai comandat de curand un Volvo XC60 de generatie a doua, ei bine... sunt mari sanse ca automobilul viselor tale sa fie construit in China. Si nu este niciun fel de gluma.

Conform oficialilor companiei scandinave, primele exemplare ale SUV-ului asamblat in orasul Chengdu au ajuns la inceputul lunii iulie in Belgia, inainte de a fi livrate clientilor din 25 de tari de pe Batranul Continent. Inclusiv Franta, Italia, Marea Britanie si chiar Germania.

Volvo XC60 din China

Volvo XC60 din China

Pana acum, versiunea europeana a modelului care concureaza cu BMW X3 si Mercedes GLC era produsa in Suedia, la fabrica din Torslanda, Goteborg. Motivul acestei mutari ramane un mister.

In ceea ce priveste piata auto din Romania, noul Volvo XC60 este disponibil la vanzare la preturi incepand de la 42.330 de euro, cu varianta de baza oferind un motor diesel de 150 de cai putere si 350 Nm. O cutie manuala si un sistem de tractiune fata completeaza fisa tehnica.

Amatorii de propulsoare pe benzina vor avea de scos din buzunare un minimum de 44.340 de euro, care le va aduce 190 CP si 300 Nm. In cazul de fata, o transmisie automata este oferita in standard.

Modelul care concureaza cu BMW X3 si Mercedes GLC este comercializat si in cateva versiuni cu tractiune integrala, cea mai ieftina dintre acestea pornind de la 49.210 euro. Potrivit configuratorului oficial, automobilul cu pricina dispune de un sistem micro-hibrid cu 197 CP.

Varianta de top a generatiei cu numarul doi de Volvo XC60 propune o combinatie de motor electric si propulsor pe benzina, care dezvolta impreuna 390 de cai putere. Pretul de plecare: 64.080 de euro.

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Volvo XC60 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (80) Poze Volvo XC60 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Iulie 2019