Condusul sub influenta Marijuanei dubleaza riscul de accident grav

Condusul sub influenta Marijuanei dubleaza riscul de accident grav
Daca nu tu, sigur stii pe cineva care fumeaza "prostii". Si aici nu ne referim la etnobotanice, care sunt de fapt frunze de dud si smochin stropite cu diverse substante. Ci la medicamentul lui Bob Marley, legal in multe tari, dar interzis in Romania. Se pare ca cine are chef sa conduca sub influenta plantelor ilegale, risca dublu sa faca un accident grav.
Distribuie pe Facebook

Un studiu canadian a demonstrat ca cine fumeaza Marijuana, cu cel putin 3 ore inainte sa se urce la volan, isi dubleaza sansele de a face un accident grav sau chiar mortal.

Studiul are la baza datele stranse in urma a 49.111 victime care au avut de suferit rani grave sau chiar au decedat in urma unui accident de masina. Se pare insa ca toti acesti soferi au in comun o substanta numita tetrahydrocannabionol, adica o substanta activa din Marijuana gasita in sange. Aceasta se diferentiaza de urmele de alcool sau alte medicamente.

Tot studiul a demonstrat insa ca la volan, Marijuana nu este la fel de periculoasa ca si alcoolul, dar influenteaza abilitatile de condus. Conform CBC News, un alt studiu a demonstrat ca este o legatura stransa intre cantitate de THC din sange si probabilitatea unui accident.

Substanta numita THC este mai greu de detectat decat alcoolul, necesitand aparate speciale sau chiar probe de sange. Asadar, cel putin in Romania, gasirea soferilor care au fumat iarba este destul de dificila.

Distribuie pe Facebook
mai multe