Consuma 4.8 litri dar nu mai este la fel de puternic ca altadata. Motorul asta de la OPEL este noua victima a testelor de emisii

  • Opel face modificari in gama de motorizari a modelului Astra
  • Este vizata unitatea biturbo diesel de 1.6 litri
  • Puterea scade de la 160 la 150 de cai
Distribuie pe Facebook

Noul standard de emisii WLTP mai face o victima, de aceasta data in gama de motorizari a nemtilor de la Opel. Este vorba despre unitatea biturbo diesel de 1.6 litri de pe modelul Astra.

Constructorii de automobile continua sa faca modificari in gama de propulsoare in contextul in care noile standarde de emisii WLTP intra in vigoare de la 1 septembrie.

Opel Astra Biturbo diesel

Opel a anuntat recent ca pentru a respecta noul regulament pentru emisii, motorizarea biturbo diesel de 1.6 litri de pe modelul Astra are nevoie de cateva imbunatatiri. Printre altele, este vorba si despre un catalizator cu reducere catalitica selectiva (SCR) care scade emisiile de oxid de azot, insa care afecteaza performantele motorului.

Opel Astra Biturbo diesel

Daca inainte cel mai puternic motor diesel de pe Opel Astra dezvolta 160 de cai putere, de-acum incolo acesta va livra puntii fata cu 10 cai mai putin. Cuplul maxim de 350 Nm, valabil de la 1.500 de rotatii pe minut, ramane insa neschimbat.

Opel Astra Biturbo diesel

Atunci cand este cuplat la o cutie manuala de viteze cu sase trepte, unitatea imbunatatita propulseaza masina pana la 100 de km/h in 9 secunde (fata de 8.6 cat ii trebuia inainte) iar acul vitezometrului se opreste in dreptul valorii de 225 de km/h.

Opel Astra Biturbo diesel

Constructorul german de automobile declara un consum mediu cuprins intre 4.8 si 5 litri pentru 100 de kilometri, in timp ce emisiile de dioxid de carbon variaza intre 127 si 133 grame pe kilometru.

Opel Astra Biturbo diesel

Un Opel Astra cu motorizarea biturbo diesel de 1.6 litri pleaca in Germania de la 33.015 euro.

Opel Astra Biturbo diesel

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel Astra Biturbo diesel
mai multe