Continua sa cada capete dupa Dieselgate. Fostul sef al motoarelor Volkswagen a fost arestat

Continua sa cada capete dupa Dieselgate. Fostul sef al motoarelor Volkswagen a fost arestat
  • Fostul sef al motoarelor Volkswagen a fost arestat
  • Nemtii il acuza de implicare in scandalul Dieselgate
  • Acesta este un apropiat al fostului sef Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Potrivit presei germane, un fost oficial de rang inalt al gigantului Volkswagen a fost arestat pentru implicarea in cel mai mare scandal din istoria auto moderna. Acesta este un apropiat al fostului sef VW.

Scandalul Dieselgate a scuturat din temelii industria auto moderna, iar efectele acestuia continua sa se vada chiar si acum, la peste 2 ani de la izbucnirea lui. Increderea clientilor in brand-ul german a scazut vertiginos, iar fostii angajati care au avut o anumita implicare incep sa fie ajunsi de justitie.

Cel mai recent exemplu este Wolfgang Hatz, fostul director de dezvoltare a motoarelor Volkswagen. Acesta nu este nici pe departe primul manager acuzat, insa este primul oficial VW retinut in Germania.

Neamtul s-a ocupat de motoarele Audi in perioada 2001-2007, iar mai apoi l-a urmat pe Martin Winterkorn, fiind un apropiat al acestuia, la Volkswagen, unde a dezvoltat motoarele intregului Grup pana in 2011. In urmatorii patru ani, acesta a fost membru in board-ul Porsche.

Spre finalul lunii iulie, un alt fost oficial al brand-ului german a pledat vinovat in Statele Unite pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul Dieselgate. Acestuia i-au fost aduse 11 acuzatii diferite, care puteau sa ii aduca pana la 169 de ani de inchisoare, insa pentru ca a cooperat cu autoritatile pedeapsa urmeaza sa ii fie micsorata.

In luna august, presa de peste Ocean relata ca Oliver Schmidt urmeaza sa apara din nou in fata judecatorilor pe 6 decembrie, cand va afla daca isi va petrece, sau nu, urmatorii 7 ani in spatele gratiilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe