Contrar credintelor tale, soferii de Audi injura cel mai mult la volan

Contrar credintelor tale, soferii de Audi injura cel mai mult la volan
  • Soferii de Audi injura cel mai mult
  • Locul doi este ocupat de conducatorii de Volkswagen
  • Cei de Ford sunt printre cei mai calmi soferi
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui sondaj realizat de YouGov, soferii de Audi injura cel mai mult atunci cand se afla in spatele volanului. Locul doi este ocupat de soferii de Volkswagen, iar printre cei mai calmi conducatori auto se regasesc cei de Ford.

Atunci cand vine vorba despre injuraturile la volan, soferii se impart in doua mari categorii: cei care mai scapa cate o vorba colorata atunci cand cel din fata le taie calea, si cei care nu recunosc ca fac acest lucru. Insa injuratul la volan este influentat in vreun fel de felul de masina pe care o conduce fiecare? Inainte sa incepi sa te gandesti la un raspuns, ti-l vom da noi: aparent da.

Desigur, de-a lungul timpului s-au format mai multe stereotipuri, spre exemplu ca soferii de BMW sunt cei mai nesimtiti, ca cei cu Audi conduc mult prea aproape de masina din fata, si asa mai departe. Insa, in ceea ce priveste injuratul la volan, s-au facut si studii care spun clar cine si ce face.

In acest context, cei de la YouGov au realizat un sondaj pentru bine-cunoscutul site "mobile.de", in urma caruia a reiesit ca cei mai slobozi la gura atunci cand sunt in spatele volanului, sunt soferii de Audi. Mai exact, 24,5% dintre soferii care conduc un model construit de nemtii din Ingolstadt recunosc ca injura si fac gesturi obscene atunci cand se simt nedreptatiti in trafic.

Chiar daca ai tinde sa crezi ca locul doi este ocupat de cei cu BMW, surpriza, nu este asta. Potrivit aceluiasi sondaj, locul secund este ocupat de soferii de Volkswagen. Aproximativ 24,4% dintre cei intrebati au spus ca mai scapa din cand in cand o injuratura atunci cand sunt la volan.

La polul opus ii regasim pe cei care conduc un model produs de americanii de la Ford. Studiul realizat de cei de la YouGov arata ca doar 15,6% dintre acestia injura sau gesticuleaza in timp ce conduc.

Ca sa intelegem si mai bine acest fenomen, aruncam un ochi si peste un studiu realizat de compania CosmosDirekt. Acestia arata ca injuratul la volan este un fenomen in masa si ca 96% dintre soferi au recunoscut ca au un limbaj colorat atunci cand sofeaza.

Specialistii mai spun ca dintre acestia, 25% gesticuleaza agresiv atunci cand sunt enervati in trafic, iar 14% apeleaza la degetul mijlociu pentru a-si arata supararea. Ne intrebam, oare cati or fi cei care le fac pe toate deodata?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2017