Coronavirusul ANULEAZA Salonul Auto de la Geneva. Ce se intampla cu lansarile programate

Coronavirusul ANULEAZA Salonul Auto de la Geneva. Ce se intampla cu lansarile programate
  • Salonul Auto de la Geneva a fost anulat
  • Erau asteptate circa 500.000 de persoane
  • Informatia a fost confirmata de oficialitati
Distribuie pe Facebook

Ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Salonul Auto de la Geneva a fost anulat. Evenimentul si-ar fi deschis portile pe 5 martie, pentru publicul larg.

Salonul Auto de la Geneva este unul dintre cele mai prestigioase evenimente dedicate industriei auto de peste an. Chiar daca interesul pentru astfel de Saloane a scazut in ultimii ani - motiv pentru care multi constructori de automobile isi anunta neparticiparea - la editia din 2020 erau asteptati circa 500.000 de vizitatori.

Multi producatori de automobile au pregatit lansarea unor modele de serie si a unor concepte, printre ei numarandu-se si Dacia. Constructorul roman urma sa prezinte aici conceptul primului sau model electric.

Vorbim la timpul trecut pentru ca Salonul Auto de la Geneva tocmai a fost anulat, ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus. Consiliul Federal a luat decizia interzicerii oricarui eveniment, publicat sau privat, la care sunt invitate mai mult de 1.000 de persoane, cel putin pana in 15 martie, iar oficialii Salonului nu au avut alta varianta decat sa se conformeze si sa anuleze evenimentul.

"Consiliul Federal a decis sa declare "situatie speciala" [...] si sa interzica manifestatiile cu peste 1000 de persoane, interdictia intra in vigoare cu efect imediat si este valabila cel putin pana in 15 martie, " se arata intr-un comunicat de presa emis de Consiliul Federal.

Pana acum reprezentantii Salonului nu luasera o decizie finala, dar cu putin timp in urma acestia au confirmat anularea evenimentului. "Regretam sa anuntam ca editia 2020 a Salonului Auto de la Geneva va fi anulata. Este un caz de forta majora. Evenimentul nu poate fi amanat. Nu este posibil. Este prea mare. Nu este fezabil sa-l amanam pentru septembrie sau octombrie," sustin acestia.

Salonul ar fi trebuit sa debuteze pe 2 martie, cu o serie de evenimente dedicate presei internationale si specialistilor, iar publicul larg ar fi urmat sa aiba acces incepand cu data de 5 martie, pana pe 15 martie.

In aceasta situatie, constructorii de automobile care aveau programate lansari nu pot decat sa publice imaginile oficiale cu noile modele conform programului initial. Chiar daca evenimentul de prezentare nu va mai avea loc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2020