Coronavirusul inchide Dacia. De maine nu se mai fabrica nicio masina la Mioveni

Coronavirusul inchide Dacia. De maine nu se mai fabrica nicio masina la Mioveni
  • Coronavirusul inchide Dacia
  • De maine nu se mai fabrica nicio masina la Mioveni
  • Pauza continua pana pe 5 aprilie
Distribuie pe Facebook

Coronavirusul face o noua victima. Conducerea companiei Dacia a anuntat recent suspendarea productiei la fabrica de la Mioveni.

Saloane auto de traditie, evenimente sportive cu greutate, lansari cinematografice asteptate cu sufletul la gura de o planeta intreaga si, mai nou, productia de... masini. Aparent, nimeni si nimic nu scapa de furia noului coronavirus aparut in China la sfarsitul anului trecut, ce se raspandeste tot mai mult la nivel global.

Cea mai recenta victima a virusului care a infectat peste 200.000 de persoane pana la momentul de fata, cu mai bine de 8.000 dintre acestea pierzandu-si viata, este compania Dacia, oficialii anuntand suspendarea activitatii la fabrica de la Mioveni.

Decizia va intra in vigoare incepand chiar cu data de maine, de la ora 12, si se va intinde pe o perioada mai mare de doua saptamani, pana pe 5 aprilie. 13.500 dintre cei 14.000 de angajati vor fi in somaj tehnic, potrivit Digi24, si vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de munca, mai scrie sursa citata.

Compania Dacia a prezentat de curand conceptul care anunta lansarea primei sale masini cu propulsie complet electrica, programata sa ajunga pe piata in cursul anului 2021, alaturi de o autonomie care depaseste 200 kilometri (WLTP).

Inspirata de City K-ZE, produs comercializat de Renault pe piata din China intr-o configuratie cu un motor de doar 44 cai putere, citadina pe baterii de la Mioveni va putea gazdui cel mult patru persoane la interior. Nota de plata ramane un mister, insa 10.000 de euro (cu toate bonusurile de la stat incluse) suna plauzibil.

Dacia Spring

Dacia Spring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Dacia Spring
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2020