Prima Dacie electrica din istorie. Cum arata pe viu modelul Spring

Prima Dacie electrica din istorie. Cum arata pe viu modelul Spring
  • Dacia a prezentat conceptul Spring la inceputul acestei luni
  • Prototipul respectiv anunta prima electrica de la Mioveni
  • Versiunea de serie va oferi o autonomie de peste 200 kilometri
Distribuie pe Facebook

Autonomia totala va depasi 200 de kilometri, au dezvaluit anterior oficialii companiei de la Mioveni.

Cu numai doua saptamani in urma, Dacia dadea publicitatii primele fotografii si informatii oficiale ale conceptului Spring, care anunta primul automobil electric din istoria companiei de la Mioveni. Acum, mai multi jurnalisti francezi au fost invitati sa admire indeaproape prototipul prezentat la inceputul lunii martie.

Dupa cum precizam inclusiv la momentul respectiv, mult anticipata masina pare sa aiba la baza modelul City K-ZE, vandut de Renault pe piata din China intr-o configuratie cu motor de 44 de cai putere si autonomie de aproximativ 250 de kilometri (potrivit normelor de testare NEDC).

Pornind de la exterior spre interior, conceptul Dacia Spring se remarca numaidecat prin blocurile optice echipate cu tehnologie LED, insa nu vor trece neobservate nici accentele contrastante de portocaliu de la nivelul caroseriei cu cinci portiere si jantelor din aliaj. In ceea ce priveste modul in care arata cabina, ei bine...

... sefii companiei auto de la Mioveni nu au publicat pana acum nicio imagine cu cockpit-ul prototipului ce anunta prima masina electrica din istoria Dacia, dar modelul Renault City K-ZE mentionat anterior ar putea reprezenta principala sursa de inspiratie inclusiv la capitolul respectiv, evident.

Stim, in schimb, ca versiunea de serie a conceptului Spring va adopta o configuratie cu patru locuri, cu pasagerii putand parcurge distante de peste 200 de kilometri (potrivit normelor de testare WLTP) cu o singura incarcare a bateriei. Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri anul viitor, la un pret necunoscut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2020