Crestere de vanzari Opel in prima jumatate a anului

Crestere de vanzari Opel in prima jumatate a anului
Bucuresti. Cu 625 de autovehicule inmatriculate in luna iunie, Opel si-a consolidat prezenta pe piata romaneasca si a inregistrat luna trecuta o cota de piata de aproximativ 6,3% dintr-un total al inmatricularilor de aproape 10,000 de unitati.
Distribuie pe Facebook
In prima jumatate a anului 2011, ponderea Opel in totalul vanzarilor pietei a crescut la 5,18%, depasind performanta inregistrata in perioada ianuarie - iunie anul trecut. Raportarea de vanzari a Opel se face la numarul de autovehicule inmatriculate, in baza comunicarilor d.r.p.c.i.v.

Piata romaneasca urmeaza trendul general al Opel. La nivel european, in primele sase luni ale acestui an, vanzarile de autovehicule Opel au crescut cu mai mult de 50.000 de autoturisme, sau 8,2 la suta. In acest timp, cota de piata a crescut la 6,4 la suta de la 6,2 la suta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. In total, din ianuarie pana in iunie 2011, compania a vandut in jur de 659.000 de vehicule in Europa.

Opel si brandul-sora Vauxhall din Marea Britanie, au crescut cotele de piata in 19 din cele 27 de piete europene, printre care si Romania.

Datorita cererii ridicate, Opel lucreaza cu schimburi suplimentare de luni de zile si a redus vacanta de vara la uzina din Russelsheim, unde este construit modelul Insignia. Ca urmare a solicitarilor pentru Astra si Insignia, a fost crescuta productia de motoare diesel fabricate la Kaiserslautern, de la 180.000 la 250.000 pe an.

Modelele aflate in topul vanzarilor Opel din Romania sunt in continuare Corsa, Astra si Insignia. In iunie, cel mai bine vandul model este Astra, urmat de Corsa si de Insignia. In perioada ianuarie - iunie, Insignia se claseaza pe locul 2 in vanzarile segmentului sau, Meriva este in top 3, iar Astra ocupa locul 3 la modelele compacte de import.

Gamei existente a Opel i se vor adauga din toamna Opel GTC, Opel Zafira Tourer, noul Opel Combo si revolutionarul Opel Ampera, in timp ce compania a anuntat in plus numeroase alte proiecte de produse. Printre acestea, un model Cabrio, un SUV de dimensiuni mai mici decat Antara, si un model de oras pozitionat sub Opel Corsa.


Sursa: Opel
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2011