Criza airbagurilor defecte se adanceste. Alte cinci milioane de masini sunt rechemate in service

Criza airbagurilor defecte se adanceste. Alte cinci milioane de masini sunt rechemate in service
  • Cinci milioane de masini echipate cu airbaguri Continental sunt rechemate in service
  • De acest recall sunt afectate modele din gama Honda, Fiat Chrysler si Mercedes-Benz
  • Problema consta la unitatea de comanda care poate declansa anormal sistemul de siguranta
Distribuie pe Facebook

Scandalul Takata pare sa reprezinte doar varful aisbergului in problema airbagurilor defecte montate pe masinile noastre. Cu o situatie similara se confrunta si rivalii de la Continental care, ce-i drept, au probleme doar cu circa cinci milioane dintre echipamentele furnizate.

Takata nu este singurul furnizor de componente auto care are o problema cu airbagurile livrate companiilor din industria constructoare de masini.

Cu o situatia similara se confrunta si Continental, producatorul german anuntand ca cinci milioane de unitati Honda, Fiat Chrysler si Mercedes-Benz sunt rechemate in service.

Motivul? Unitatea de comanda ar putea functiona anormal, existand astfel riscul ca airbagul fie sa se declanseze din senin, fie sa nu se declanseze deloc.

Inca nu este clar daca aceasta situatie afecteaza si automobilele vandute pe Batranul Continent sau se limiteaza la masinile comercializate pe teritoriul Statelor Unite.

Se stie in schimb ca unitatea de comanda problematica echipeaza doar anumite airbaguri produse pe o perioada limitata de timp, intre 2006 si 2010.

Constructorii au inceput deja sa ia masuri, compania Honda rechemand in service in urma cu doua zile 341.000 de unitati Accord vandute in SUA in perioada 2008 - 2010.

Grupul Fiat Chrysler s-a alaturat imediat acestei initiative, aproximativ 112.000 de exemplare fiind afectate de aceasta noua criza a airbagurilor.

Printre modelele vizate de recall-ul cu pricina se numara si urmatoarele: Dodge Journey 2009, Volkswagen Routan 2009, dar si Dodge Grand Caravan, respectiv Chrysler Town / Country 2008 - 2009.

O rechemare in service a fost efectuata si de Mercedes, germanii anuntand 126.000 de posesori americani de C-Class (model 2008 - 2009) inca din noiembrie 2015. De asemenea, cu o problema similara se confrunta si anumite exemplare 2010 ale crossover-ului GLK.

Distribuie pe Facebook
mai multe