Cum arata primul tronson de autostrada din MOLDOVA. S-a dat in folosinta cu restrictii de viteza

Cum arata primul tronson de autostrada din MOLDOVA. S-a dat in folosinta cu restrictii de viteza
  • 16 kilometri din centura Bacaului
  • Construiti la profil de autostrada
  • Momentan sunt impuse restrictii de viteza
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au dat in folosinta 16 kilometri din centura Bacaului, portiune construita la profil de autostrada. Pana spre finalul lunii decembrie se va circula, insa, cu restrictii de viteza.

Moldova are de azi autostrada. Bine, nu una indeajuns de lunga incat sa ajunga de la Bacau la Iasi, ci o portiune din centura Bacaului construita la profil de autostrada.

Este vorba despre un tronson de 16 kilometri, proaspat inaugurat de autoritati printr-o ceremonie la care a luat parte inclusiv presedintele Romaniei. Problema este ca, din cauza unor lucrari care mai trebuie efectuate, circulatia se va desfasura cu restrictii de viteza.

"Sunt 20 de kilometri care asigura legatura intre DN2 la sud de Bacau cu DN2 la nord de Bacau. Aceasta sectiune include si circa 16 kilometri la profil de autostrada. Se da in trafic aceasta sectiune cu niste restrictii de viteza de 90 km/h pentru ca mai sunt mici lucrari de efectuat in zona imprejmuirilor, panourilor fonoabsorbante, santurilor, mici interventii la rosturile podurilor. Aceste lucrari se vor finaliza in cursul lunii decembrie," a declarat Mariana Ionita, directorul general al CNAIR.

Lucrarile la centura Bacaului au demarat in ianuarie 2020, termenul de executie fiind de 2 ani. Valoarea contractului este de peste 668 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2020