Cum au reusit mai multe persoane sa pacaleasca firmele de asigurari. Intrau intentionat cu masinile in pom ca sa ceara apoi despagubiri uriase

Cum au reusit mai multe persoane sa pacaleasca firmele de asigurari. Intrau intentionat cu masinile in pom ca sa ceara apoi despagubiri uriase
  • Cum au reusit mai multe persoane sa pacaleasca firmele de asigurari
  • Intrau intentionat cu masinile in pom ca sa ceara apoi despagubiri uriase
Distribuie pe Facebook

O grupare formata din sapte persoane a reusit sa aduca un prejudiciu de peste 740.000 de lei companiilor de asigurari. Printr-o metoda extrem de bine pusa la punct, desprinsa parca dintr-un film cu mafioti.

Sapte persoane au fost condamnate in primavara acestui an, in prima instanta, la inchisoare cu suspendare dupa ce au reusit sa pacaleasca firmele de asigurari cu o suma mai mare de 740.000 de lei, conform Libertatea. Totul se desfasura dupa un scenariu bine pus la punct: gruparea infractionala cumpara, din strainatate, masini la preturi foarte mici, insa la incheierea politelor de asigurare erau declarate valori cu mult mai mari, potrivit sursei citate.

Ulterior, masinile erau distruse intentionat, aproape in totalitate, membrii gruparii primind astfel despagubiri din partea firmelor de asigurare. Respectivul scenariu s-a repetat de nenumarate ori pe parcursul a sase ani, intre 2009 si 2015.

Datele din dosar arata ca cele sapte persoane ale gruparii au speculat lipsa unei baze informatizate cu privire la datele de identificare ale masinilor avariate in urma accidentelor si ale conducatorilor auto, precum si lipsa colaborarii dintre firmele de asigurare. Ancheta a fost declansata in urma unei plangeri formulate de o firma de asigurare, ulterior fiind verificate si prelucrate datele din dosarele de dauna a 36 de evenimente rutiere care le-au atras atentia investigatorilor.

Sursa: Libertatea

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2021