Cum sa alegi o masina mica, pentru oras

Cum sa alegi o masina mica, pentru oras
  • Exista numeroase criterii de luat in seamna la alegerea unei masini mici
  • Costurile de intretinere si dotarile oferite sunt doua dintre cele mai importante
  • Nu toate masinile mici fac rabat la siguranta, spatiu sau placerea condusului
Distribuie pe Facebook

Nu toti soferii sunt innebuniti dupa cai putere sau masini mari. Unii gandesc practic si se gandesc la alte aspecte atunci cand isi aleg o masina.

De exemplu, anumiti soferi sunt interesati ca masina sa fie una practica pentru oras, sa ii gasesti un loc de parcare chiar si in cele mai aglomerate zone si care sa se comporte bine in oras, acolo unde nu ai nevoie de viteza, ci de o masina fasneata.
Asadar, iata cateva sfaturi de care sa tineti cont atunci cand va cumparati o masina de oras.
Sunt masini mici care ofera dotarile unei masini din clasele mai mari
In cazul in care iti este greu sa te desparti de masina ta mare si de toate optiunile pe care le are, este timpul sa afli ca sunt anumite modele de masini mici care reusesc sa ofere soferilor o experienta similara ca cea din masinile mai mari. Printre acestea se numara cele mai cunoscute Audi A1 sau Mini Cooper, iar in cazul in care doriti o varianta mai ieftina puteti merge catre Volkswagen Polo sau Ford Fiesta.
Costurile de intretinere sunt un aspect foarte important
Unul dintre motivele pentru care un sofer trece de la o masina mare la una de gabarit mai mic este pentru ca are costuri de intretinere mult mai mici. Este bine de verificat inainte anumite aspecte pentru ca nu toate masinile mici sunt usor de intretinut si nu toate masinile mici consuma putin.
Mare grija la modelele din oferte
Majoritatea producatorilor de masini au ca strategii sa iasa cu preturi cat mai mici pentru masinile lor. Masinile cu preturile afisate in spoturile publicitare sunt cele care au optiuni standard si sunt rare cazurile cand aceste variante sunt unele bune din punct de vedere al motorizarii sau al dotarilor.
Poti gasi masini mici pe care sa le conduci cu placere
Atunci cand alegi sa iti cumperi o masina cu gabarit mic nu inseamna ca renunti la placerea de a conduce. Majoritatea producatorilor scot pentru fiecare model o varianta sport, care sigur iti va face timpul petrecut la volan mult mai placut. Asadar, un Ford Fiesta ST, Renault Clio RS, Suzuki Swift sau Mini JCW pot fi foarte placute din punct de vedere al condusului.
Masinile mici sunt perfecte pentru oras
Acest lucru l-am stabilit inca din startul textului. Este adevarat ca masinile mici nu ofera un spatiu interior generos, dar daca te stii o persoana care foloseste masina mai mult in oras, o masina de gabarit mic este perfecta. Este foarte usor de manevrat, gasesti mereu locuri de parcare si sunt perfecte in cazul in care esti genul care se strecoara prin trafic.
Poti monta usor un scaun de copil
Nu sunt chiar masinile ideale pentru familie, dar majoritatea masinilor mici au cinci usi si vin cu sistemul isofix, care permite montarea unui scaun de copil in conditii de siguranta maxima.
Sunt sigure masinile masinile mici?
Fara discutii, masinile mici sunt construite pentru a fi mai ieftine, dar asta nu este o scuza atunci cand vorbim despre siguranta soferului si a pasagerilor. Chiar daca majoritatea producatorilor investesc serios in sistemele de siguranta, exista si anumite modele carora le lipsesc tehnologii, cum ar fi ESC-ul (controlul stabilitatii electronic). Printre aceste se numara Fiat Pandar Suzuki Alto sau Nissan Pixo.
Masinile mici pot fi folosite de o familie
Daca va ganditi ca o masina mica nu este pentru o familie, va inselati. Exista modele care sunt extrem de spatioase la interior, cum ar fi Skoda Fabia. Alte modele ofera solutii ingenioase la interior pentru a face tot spatiul util, fara sa te incomodeze. Unul dintre aceste modele este Honda Jazz, care nu te va face sa simti ca ai o masina mica si nu una de familie.
Masinile mici "creeaza dependenta"
Majoritatea celor care au avut o masina mica pe care au folosit-o in oras s-au decis sa cumpere tot o masina mica dupa o anumita perioada de timp. Asta pentru ca la aceste modele sunt putine lucruri care s-ar putea strica, iar pe durata vietii masina se comporta foarte bine. Sa nu mai spunem ca piesele de schimb sunt mult mai ieftine decat cele din categoriile mai mari.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2016