Cum sa iti pregatesti masina pentru concediul de vara din 2019

Cum sa iti pregatesti masina pentru concediul de vara din 2019
Odata cu apropierea sezonului de vara, familiile din intreaga tara se indreapta spre munte sau spre mare pentru a se bucura de concediile anuale din sezonul cald. Ca de obicei, vom vedea la stiri drumuri pline de masini, cozi interminabile si congestii de trafic. Chiar si asa insa, cu putina pregatire prealabila si cu un plan bine stabilit, poti evita eventualele probleme care s-ar putea ivi in drumul tau spre vacanta de vara. Iata care sunt sfaturile noastre pentru pregatirea autoturismului tau pentru drumul spre concediul de vara.
Distribuie pe Facebook

Stergatoarele de parbriz

Inainte de plecare, verifica daca stergatoarele tale de parbriz sunt apte pentru munca pe care s-ar putea sa o depuna. Vremea este mereu schimbatoare oriunde te-ai afla. Mai mult, trebuie sa te asiguri ca stergatoarele merg si din cauze legale, altfel risti sa iei amenda. Daca stergatoarele tale nu mai functionează, poti sa le schimbi chiar tu foarte ușor. La majoritatea masinilor tot ce ai de facut este sa le scoti din lacasul lor si sa le schimbi cu unele noi.

Uzura si presiunea din pneuri

Anvelopele sunt printre cele mai importante componente ale masinii tale. Din fericire, majoritatea problemelor care pot aparea in cazul lor sunt usor de observat. Pentru ca cel mai probabil vei avea de parcurs distante lungi in vacanta. e important sa verifici uzura si presiunea din pneurile tale inainte de a porni la drum. Verifica fiecare pneu in parte pentru taieturi, umflaturi sau deteriorari. Daca gasesti vreo problema, mergi la un atelier si rezolva situatia inainte de plecare.

Sa verifici uzura pneurilor este foarte usor. Ia o moneda de 10 bani si pune-o intre liniile cauciucului. Daca banutul este la nivel cu partile superioare ale cauciucului, atunci esti liber sa circuli. Daca nu, cel mai bine ar fi sa schimbi anvelopele. Cu cat uzura pneurilor este mai putin pronuntata, cu atat vei putea sa controlezi masina mai ales cand carosabilul este umed.

Faruri, lumini de frana si semnalizari

Inainte de a pleca in vacanta, asigura-te ca farurile, luminile de frana si semnalizarile functioneaza. Din punct de vedere legal, acestea trebuie sa fie obligatoriu functionale. Daca nu functioneaza, le poti inlocui. Cumpara insa becuri de calitate, de la magazine specializate online, nu de la cele care ofera de exemplu jocuri casino online. Dai un ban dar ai asigurarea ca, cel putin pentru o buna perioada de timp, nu vei mai avea nevoie de nicio schimbare la departamentul lumini.

Aerul conditionat

Chiar daca din punct de vedere legal nu este obligatoriu sa iti mearga clima in masina, daca iti duci familia in vacanta intr-un cuptor pe roti nu e deloc bine ceea ce faci. Porneste clima la maxim si totodata ventilatoarele masinii. Daca simti aer rece venind spre tine, atunci sistemul tau de racire functioneaza perfect. Daca nu, trebuie sa verifici freonul din sistem, care s-ar putea sa trebuiasca sa fie inlocuit. Daca nu te descurci sa il schimbi de unul singur, il poti schimba la un atelier profesionist pentru cel mult cateva sute de lei.

Lichidul de racire

Rolul acestui lichid de racire este sa creasca punctul maxim de fierbere al apei, reducand astfel sansele ca motorul masinii tale sa se supraincalzeasca. Daca ti se intampla asta, poti citi aici ce sa faci daca apa incepe sa fiarba la motor. Totodata, lichidul iti protejeaza motorul impotriva inghetarii. Odata ce motorul se raceste, deschide capota si gaseste rezervorul pentru lichidul de racire. Daca nivelul lichidului din borcan este sub linia de minim, atunci nu ai altceva de facut decat sa completezi cu lichid de frana pana cel mult la linia de maxim.

Esti pregatit de drumul spre vacanta de vara! Nu uita trusa medicala, extinctorul si triunghiurile de avertizare, vesta si, bineînțeles, o pereche de ochelari de soare confortabili si de calitate!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2019