Cum ti se pare sa ajungi la munte in 2 ore cu masina si fara sa conduci?

Cum ti se pare sa ajungi la munte in 2 ore cu masina si fara sa conduci?
  • Ministerul Transporturilor vrea un tren care sa duca masinile de la Brasov la Bucuresti si invers
  • Pasagerii autoturismelor ar urma sa se relaxeze pe parcursul calatoriilor in vaganoale cu locuri
Distribuie pe Facebook

Desi pentru moment suna ca sinopsisul unui film apartinand genului science fiction, un astfel de scenariu chiar ar putea deveni la un moment dat realitate...

Una dintre principalele 'atractii turistice' ale Romaniei, cozile uriase de pe Calea Prahovei sunt in pericol: Ministerul Transporturilor are in vedere un proiect de transport multimodal de logistica feroviara prin care autoturismele sa tranziteze mai rapid si mai economic drumul de la Brasov la Bucuresti si invers, scrie Capital.

Informatia a fost confirmata inclusiv de reprezentantii institutiei anterior mentionate, care au declarat: "Dupa cum cunoasteti, la nivel european se pune accent pe transportul multimodal, acesta fiind vazut ca o solutie sustenabila, prietenoasa cu mediul si eficienta din punct de vedere al resurselor. In acest context Ministerul Transporturilor sprijina dezvoltarea transportului multimodal in Romania, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO - LA (Rollende Landstrassen/sosea rulanta). In ceea ce priveşte proiectul de logistica feroviara prin care autoturismele sa tranziteze mai rapid si mai economic lantul Carpatic, se afla in analiza la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv rute, perioada de implementare si costuri".

Pe scurt, exista o oarecare posibilitate ca, in viitor, sa ajungem la munte mult mai repede si mai confortabil ca pana acum. Fara sa pierdem vremea si carburantul in blocajele de trafic, fara sa ne atingem practic de volanul si pedalele autoturismului din dotare. Urcam masina in tren, iar apoi ne relaxam pe tot parcursul drumului la un film sau pe locurile din vagoane, cine stie.

Dar indeajuns cu visele frumoase. Cum in Romania declariile sunt la ordinea zilei, iar faptele au nevoie chiar si de un deceniu pentru a se materializa, iti reamintim ca in prezent sunt necesare 2 ore si 20 de minute pentru a ajunge de la Brasov in Bucuresti. Cu cel mai rapid tren de persoane. Cu automobilul personal, ei bine... nimeni nu stie cu exactitate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2016