Cumparaturi de weekend: Ce-ai zice de un motor de... Enzo Ferrari?

Cumparaturi de weekend: Ce-ai zice de un motor de... Enzo Ferrari?
  • Un motor de Enzo Ferrari isi cauta un nou proprietar
  • Iubitorii de suveniruri au de scos din buzunar 79.900 $
  • Acelasi vanzator ofera si cutia supercarului italian
Distribuie pe Facebook

NU, nu este nici un fel de gluma. Motorul V12 de 6.0 litri si 660 CP ce propulseaza legendarul Enzo Ferrari pana la 350 km/h este acum de vanzare pe site-ul eBay, la un pret deloc neglijabil.

Visezi la o noua motorizare pentru proiectul tau de tuning sau, pur si simplu, faci colectie de suveniruri auto? Ei bine, atunci s-ar putea sa avem o propunere indecenta pentru tine: ce-ai zice de un motor de... Enzo Ferrari?

Unitatea aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de 5.998 centimetri cubi, ce produce un total de 660 cai putere la 7.800 rotatii pe minut, este acum disponibila la vanzare pe site-ul de licitatii eBay, la un pret de 79.900 de dolari.

Conform anuntului cu pricina, in schimbul acestei sume de bani sunt incluse atat propulsorul propriu-zis, ce provine de la un exemplar din 2003 cu aproximativ 1.610 kilometri la bord, cat si admisia din fibra de carbon, respectiv unitatea de control (ECU).

Motor si cutie de Enzo Ferrari

Surprizele nu se opresc insa aici. Pentru cei care viseaza la meniul complet, acelasi vanzator misterios din Germania este gata sa ofere si transmisia F1 cu sase rapoarte din dotarea legendarului supercar italian.

Asta daca si numai daca va exista vreun dornic sa achite pretul de achizitie stabilit la 26.000 de dolari. Si in cazul de fata, sursa de provenienta o reprezinta un exemplar din 2003, cu doar 1.005 kilometri la bord de-aceasta data, ce-i drept.

In cazul in care ti-ai facut deja planuri pentru cumpararea celor doua componente, atunci afla nota de plata de se ridica la nici mai mult, nici mai putin de 105.900 de dolari. O suma ridicola comparativ cu alte... investitii, dar extrem de mica tinand cont de cat mai costa un Enzo Ferrari in zilele de astea.

Mai trebuie oare sa precizam si ca motorizarile V12 aspirate sunt pe cale de disparitie?

Motor si cutie de Enzo FerrariMotor si cutie de Enzo Ferrari

Motor si cutie de Enzo Ferrari

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Motor si cutie de Enzo Ferrari
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2014