Daca detii una dintre aceste masini, mergi imediat la service. Compania producatoare anunta ca se pot aprinde din senin

Daca detii una dintre aceste masini, mergi imediat la service. Compania producatoare anunta ca se pot aprinde din senin
  • Ford recheama in service 322.000 de masini vandute in Europa
  • O problema la baterie poate face ca Mondeo, S-Max si Galaxy sa ia foc
  • In Romania sunt afectat aproape 2.700 de automobile
Distribuie pe Facebook

Numarul unitatilor care sufera de o astfel de problema depaseste 300.000, insa numai 2.689 au ajuns pe piata din Romania, sustin autoritatile locale.

Oficialii Ford Romania au dat startul unei campanii de rechemare in service pentru modelele Mondeo, S-Max si Galaxy, dupa ce s-a descoperit o posibila scurgere a acidului de acumulator in jurul bornei negative a acumulatorului, care ar putea sa cauzeze defectarea senzorului de monitorizare a acumulatorului.

In timp, se poate acumula sulfat de cupru. Acest lucru, la randul sau, ar putea furniza un strat de protectie sub senzorul de monitorizare a acumulatorului, creand o rezistenta redusa la impamantare. Din cauza rezistentei reduse, acest flux de curent sporit ar putea cauza incalzirea materialului din jur pana intr-un punct in care se aprinde, provocand un incendiu. Acest lucru se poate intampla atunci cand vehiculul este parcat si nesupravegheat, potrivit unui material publicat pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

Totodata, in cadrul documentului respectiv se mai arata si ca rezolvarea situatiei consta in montarea unui cablaj calaret de siguranta pe sistemul senzorului de monitorizare a acumulatorului, operatiune care va dura 0.2 ore.

Conform presei internationale, aproximativ 322.000 de unitati Ford Mondeo, S-Max si Galaxy sunt afectate de aceasta problema la nivel european. Publicatia Automotive News vorbeste despre automobile fabricate in perioada februarie 2014 - februarie 2019, informatie care lipseste din materialul publicat pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2019