Daca totul merge bine cu actualul Ford Focus RS, americanii planuiesc varianta hardcore RS500

Daca totul merge bine cu actualul Ford Focus RS, americanii planuiesc varianta hardcore RS500
  • Daca vanzarile noului Focus RS merg conform planurilor,Ford se gandeste la varianta RS500
  • Masina ar putea beneficia de o caroserie mai usoara si un tren de rulare imbunatatit
  • Motorul ar putea fi acelasi 2.3 EcoBoost de pe actuala generatie de Focus RS
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford sunt momentan cu ochii pe vanzarile noului model Focus RS, planuindu-si urmatoarea miscare: RS500.

De cand a fost lansat in 2010, actuala generatie de Ford Focus RS500, a avut numai cuvinte de lauda din partea celor care l-au condus. Multumita motorului de 2.5 litri L5, capabil de 345 cai putere o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde, Focusul isi merita denumirea de hot hatch.

Acum, dupa 6 ani, si dupa ce nu demult au lansat varianta RS, reprezentanti ai constructorului american de automobile au fost auziti spunand ca deocamdata studiaza piata si daca se va decide ca exista cerere pentru o asa varianta, viitoarea generatie de RS500 este pe drum.

Zvonurile spun ca cei de la Ford urmaresc ca aceasta noua versiune sa devina cel mai rapid hatchback din istorie (in ceea ce priveste acceleratia), iar pentru ca acest obiectiv sa devina realitate inginerii trebuie sa foloseasca plastic CFRP pentru caroserie, mai putin material izolator si un interior minimalist.

In ceea ce priveste performantele, viitorul RS500 ar putea primi un tren de rulare imbunatatit, un diferential cu alunecare limitata (LSD), radiatoare mai mari si o noua bara fata cu prize de aer mai mari pentru a facilita racirea.

Motorul va fi acelasi 2.3 EcoBoost ca si pe varianta "normala" RS, si ca si cum 350 de cai putere si 440 Nm cuplu (470 cu functia overboost) nu ar fi de ajuns, inginerii americani planuiesc sa impinga motorul la limita si sa treaca de bariera impusa de actuala configuratie.

Multumita unei cutii de viteze Powershift cu dublu ambreiaj, masina ar trebui sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4 secunde sau chiar mai putin.

Deci, fani ai hot-hatch-urilor, va sfatuim ca in viitorul apropiat sa fiti foarte atenti la ceea ce se intampla in "ograda" constructorului american.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2016