Daca zvonurile se adeveresc, nemtii au dat de belea: Mazda ar putea lansa anul viitor primele sale masini cu tractiune spate si motoare I6

Daca zvonurile se adeveresc, nemtii au dat de belea: Mazda ar putea lansa anul viitor primele sale masini cu tractiune spate si motoare I6
  • Daca zvonurile se adeveresc, nemtii au dat de belea
  • Mazda ar putea lansa anul viitor primele sale masini cu tractiune spate si motoare I6
Distribuie pe Facebook

Primele luni ale anului viitor ar putea marca debutul unui nou capitol in istoria Mazda: startul productiei unor motoare cu sase cilindri in linie, folosite pentru a propulsa aparent masini construite pe o platforma cu tractiune spate.

Chiar daca nu ne aflam decat la sfarsitul celei de-a doua saptamani din 2021, fanii companiei Mazda asteapta deja, cu nerabdare, curiozitate si interes, venirea anului viitor. Motivele acestora sunt, insa, lesne de inteles, ultimele zvonuri si informatii dand 2022 ca momentul in care in Tara Soarelui Rasare va demara productia mult anticipatelor motoare cu sase cilindri in linie.

Motoare aspirate, pe benzina si motorina, de sine statatoare ori cu tehnologie mild / plug-in hybrid, folosite pentru a propulsa masini construite pe o arhitectura cu tractiune spate.

Datele cu privire la eventuala valoare caracteristica puterii maxime, dar si timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora raman, la momentul de fata, doar o necunoscuta, insa nu si capacitatea motoarelor respective: 3.0 sau 3.3 litri, anunta publicatia Nikkei Asia. Respectiva sursa nu precizeaza, din pacate, si tipul cutiei de viteze pregatite de compania Mazda.

Se cunosc, in schimb, primele masini care vor fi echipate cu aceste motoare cu sase cilindri in linie, pe benzina si motorina; este vorba despre succesorii gamelor CX-5 si CX-8.

Mult anticipatele motoare ar putea ajunge, in cursul anului viitor, si pe urmatoarea generatie a gamei Mazda6, construita aparent la randul ei pe o platforma cu tractiune spate. Alte zvonuri si informatii cu privire la subiectul preferat al fanilor companiei din Tara Soarelui Rasare sunt asteptate sa ia cu asalt universul virtual pe masura ce ne apropiem de momentul lansarii oficiale.

Distribuie pe Facebook
mai multe