Dacia are planuri mari cu SUV-ul Duster. Producatorul de la Mioveni tocmai a facut anuntul

Dacia are planuri mari cu SUV-ul Duster. Producatorul de la Mioveni tocmai a facut anuntul
  • Mai multe modele derivate din Duster
  • Investitie de 100 de milioane de euro in uzina de la Mioveni
  • Productia va creste cu 50.000 de masini pe an
Distribuie pe Facebook

Directorul general al Automobile Dacia si Groupe Renault Romania a sugerat ca producatorul de la Mioveni are in vedere lansarea mai multor modele derivate din SUV-ul Duster.

Popularitatea Dacia este in crestere. O arata cele mai recente statistici, potrivit carora producatorul roman de automobile a avut parte de o crestere considerabila a numarului de inmatriculari in luna mai, pe Batranul Continent.

Dacia Duster Techroad

Concret, 58.205 autoturisme Dacia au fost inmatriculate luna trecuta pe continentul european, cu 7.8% mai multe decat in aceeasi perioada a lui 2018. Mai impresionant este ca in primele cinci luni ale anului curent au fost inmatriculate 256.806 masini Dacia in Uniunea Europeana, o crestere de 11.8% comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Dacia Duster Techroad

Pentru a tine pasul cu cererea din piata, Dacia a anuntat la inceputul acestui an un proiect de investitii de 100 de milioane de euro pentru a creste capacitatea uzinei de la Mioveni. "In prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020 vom avea o capacitate de 400.000 de masini pe an. (Investitia) Ne va permite sa producem cu 50.000 mai multe masini pe an si vom angaja 300 de persoane," a precizat Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia si al Groupe Renault Romania.

Dacia Duster Techroad

Totodata, oficialul a sugerat ca pe viitor gama Duster va include mai multe modele derivate din acesta, refuzand insa sa intre in detalii. Doua ipoteze ar fi un Duster cu sapte locuri, despre care am tot auzit in ultimele luni, sau chiar un Duster Coupe, in contextul in care oficialii Renault analizeaza de ceva timp posibilitatea de a vinde modelul Arkana in Europa, cel mai probabil sub sigla Dacia.

Dacia Duster Techroad

"Suntem foarte mandri. Vindem Duster in 44 de tari. Credem ca Duster este ca un ambasador pentru Romania. Provocarea noastra este sa continuam succesul Dacia, iar 'copilul' nostru sa aiba niste surori," a spus Dridi.

Dacia Duster Techroad

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Duster Techroad
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2019