Dacia va renunta curand la aceasta masina pentru a lansa un model pe care nu l-a mai vandut niciodata pana acum

Dacia va renunta curand la aceasta masina pentru a lansa un model pe care nu l-a mai vandut niciodata pana acum
  • Dacia planuieste sa renunte la modelul Lodgy
  • Locul acestuia va fi luat de un SUV cu sapte locuri
  • Noua model debuteaza chiar primavara viitoare
Distribuie pe Facebook

Automobilul respectiv ar putea debuta chiar in cursul primaverii viitoare, daca cele mai recente zvonuri si informatii neoficiale se vor adeveri.

Dezvelit oficial in prima parte a anului 2012, cu ocazia celebrului Salon Auto International de la Geneva, primul monovolum din istoria companiei Dacia este pe cale sa devina... istorie. Potrivit publicatiei franceze L'argus, modelul Lodgy va fi curand inlocuit cu un SUV de aproximativ patru metri si jumatate lungime, capabil sa gazduiasca la interior pana la sapte persoane, multumita celor trei randuri de scaune oferite.

Noua masina, a carei denumire ramane momentan un mister, va fi construita la randul ei pe o versiune low-cost a platformei de Clio V, ce va gazdui inclusiv viitorul Logan.

Pachetul tehnic disponibil in cazul de fata va continua cu o gama de motorizari ce va cuprinde unitatile 1.0 TCe, 1.3 TCe, dar si 1.5 dCi, clientii urmand a putea opta ulterior chiar si pentru sistemul de propulsie hybrid E-Tech de pe acelasi Renault Clio V. In ceea ce priveste departamentul estetic, informatiile obtinute de jurnalistii publicatiei L'argus sugereaza ca inlocuitorul primului monovolum din istoria companiei Dacia...

... se va bucura de propria identitate vizuala, cel putin la nivel de design exterior, succesorul modelului Lodgy nefiind doar o versiune cu ampatament marit a lui Duster.

In cabina, noua masina va imprumuta cateva dintre elementele viitorului Sandero, printre care si tableta destinata sistemului de infotainment - pozitionata de aceasta data in partea superioara a plansei de bord. Acum, daca vine vorba despre preturi, materialul publicatiei franceze L'argus indica o nota minima de achitat similara cu suma perceputa pentru versiunea de baza a primului monovolum din istoria companiei Dacia.

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2020