Dalele de beton de pe Autostrada Soarelui sunt istorie. Segmentul Bucuresti-Fundulea intra in reparatii majore

Dalele de beton de pe Autostrada Soarelui sunt istorie. Segmentul Bucuresti-Fundulea intra in reparatii majore
  • Autostrada A2 intra in reparatii majore
  • Lucrarile se vor desfasura de la km 12 la km 36
  • Acestea vor dura 2 ani
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat lansarea unei licitatii pentru lucrari de intretinere pe Autostrada A2, pe segmentul Bucuresti-Fundulea. Acestea vor dura doi ani.

In ultimii ani, Autostrada A2 cunoscuta si sub denumirea de Autostrada Soarelui s-a degradat semnificativ, mai ales pe tronsonul dintre Bucuresti si Fundulea acolo unde nervii conducatorilor auto sunt intinsi la maxim de gropile aparute pe prima banda de mers si de "celebrele" dale de beton.

Punctul culminant a fost atins in aceasta vara, atunci cand aceste placi de beton s-au ridicat cu aproape jumatate de metru punand astfel in pericol siguranta circulatiei.

Tocmai de aceea, CNAIR a anuntat acum ca portiunea de drum dintre Bucuresti si Fundulea intra in reparatii majore. Mai exact, lucrarile se vor desfasura de la km 12 la km 36, pe ambele sensuri de mers, si implica frezarea dalei de beton existenta pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale si longitudinale, colmarea fisurilor si crapaturilor, refacerea dalelor din beton, asfaltarea si realizarea marcajului rutier.

Licitatia pentru atribuirea serviciilor a fost deja lansata, insa reprezentantii Companiei nu au mentionat cand vor incepe lucrarile, ci doar ca acestea vor dura 2 ani. Vestea buna este ca lucrarile de intretinere a partii carosabile se vor desfasura doar primavara si toamna, astfel ca pe timpul verii singurele cozi care iti vor strica vacanta vor fi cele de la statiile de taxare de la Cernavoda.

Ofertele pentru lucrari pot fi depuse pana in 13 decembrie, iar Autostrada A2 urmeaza asadar sa intre in reparatii cel mai devreme in primavara anului 2019.

Distribuie pe Facebook
mai multe