De-acum consuma si mai putin. Mazda CX-5 primeste tehnologia de dezactivare a cilindrilor si multe alte dotari standard

De-acum consuma si mai putin. Mazda CX-5 primeste tehnologia de dezactivare a cilindrilor si multe alte dotari standard
  • Mazda anunta imbunatatiri pentru CX-5
  • SUV-ul compact a debutat anul trecut la Los Angeles
  • A primit mai multe echipamente in standard
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a anuntat ca de la inceputul anului viitor, modelul CX-5 va primi mai multe dotari standard, dar si tehnologia de dezactivare a cilindrilor. Noua generatie CX-5 a debutat in urma cu noua luni la Los Angeles.

La finalul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto gazduit de Cetatea Filmului, asiaticii de la Mazda au prezentat cu mare fast cea de-a doua generatie a SUV-ului compact CX-5. Aceasta a adus cateva noutati interesante, insa din cate se pare clientii au avut mai multe nemultumiri.

Mazda CX-5

Asa se face ca acum, la un an de la acel eveniment, oficialii Mazda au anunat mai multe imbunatatiri pentru acest model. Probabil cea mai asteptata este tehnologia de dezactivare a cilindrilor, de care va beneficia propulsorul SkyActiv-G de 2.5 litri, capabil de 187 de cai putere si 250 Nm cuplu.

Mazda CX-5

Multumita acestei functii care dezactiveaza cilindrii 1 si 4 atunci cand masina ruleaza la viteza de croaziera, consumul de carburant va scadea si mai mult decat atat, emisiile de CO2 vor fi mult mai mici. Acest detaliu este foarte important, mai ales acum cand autoritatile impun standarde din ce in ce mai drastice pentru emisii.

Mazda CX-5

Pe langa aceasta imbunatatire tehnica, Mazda CX-5 va primi si mai mult echipament standard, inclusiv mai multe sisteme active de siguranta, chiar daca a fost notat cu 5 stele de catre specialistii Euro NCAP, precum Blind Spot Monitoring sau Rear Cross-Traffic Alert.

Mazda CX-5

In plus, nivelul de echipare de baza va propune de-acum incolo o tapiterie din material textil, faruri cu LED, jante de aliaj cu diametrul de 17 inch, un display de 7 inch pentru sistemul de infotainment si nu in ultimul rand pachetul i-Activesense. Acesta din urma incorporeaza functii precum High Beam Control, Lane Departure Warning, Lane-Keep Assist, Mazda Radar Cruise Control sau Smart Brake Support.

Mazda CX-5

La noi in tara, noua generatie Mazda CX-5 pleaca de la 22.490 de euro si vine in nivelul de echipare Emotion, cu motorizare de 2.0 litri pe benzina, transmisie manuala cu sase trepte si desigur, tractiune 4x2.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mazda CX-5
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2017