De la 1 octombrie: Rovinieta electronica

De la 1 octombrie: Rovinieta electronica
Dupa ce in urma cu aproximativ un an reprezentantii Ministerului Transporturilor au anuntat ca toate rovinietele vandute vor fi inregistrate intr-o baza online si plata se va putea face la benzinarii, pe Internet sau prin SMS, debutul demersului se apropie cu pasi repezi. Rovinieta electronica va fi introdusa de la 1 octombrie in Romania!
Distribuie pe Facebook

Politistii vor detecta masinile care nu au rovinieta valabila doar prin tastarea numarului de inmatriculare in sistem, deci dispare cuponul lipit in geam. Soferul va trebui sa pastreze cel mult chitanta, dovada ca a facut plata. De asemenea, odata cu implementarea noului sistem electronic de emitere si control, va intra in vigoare si rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile.


Atentie! Soferii care nu au asupra lor documentele care atesta plata taxei de drum trebuie sa achite Companiei Nationale de Autostrazi si Drumul Nationale din Romania (CNADNR) despagubiri intre 28 si 1.210 euro, in functie de tipul vehiculului, plus amenzi cuprinse intre 250 si 45000 lei. Iar asta nu e totul: soferului i se va retine si certificatul de inmatriculare pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2010