Decizia care ar putea schimba tot. Instanta din Germania a obligat VW sa plateasca daune unui client afectat de Dieselgate

Decizia care ar putea schimba tot. Instanta din Germania a obligat VW sa plateasca daune unui client afectat de Dieselgate
  • Instanta din Germania a obligat Volkswagen sa plateasca daune unui client afectat de Dieselgate
  • Herbert Gilbert va primi insa doar o parte din banii pe care i-a platit initial pentru al sau Sharan
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au trecut mai bine de patru ani de cand a fost prinsa manipuland testele de consum si emisii, compania Volkswagen nu a scapat nici pana in ziua de astazi de consecintele celebrului scandal cunoscut sub numele de Dieselgate.

La mai putin de o saptamana dupa ce a fost acuzata de rasism din pricina unui material video realizat pentru a promova pe Facebook si Instagram cea mai recenta generatie a legendarului Golf, compania Volkswagen primeste o noua lovitura. Instanta suprema din Germania a decis, de curand, ca producatorul de masini cu sediul in Wolfsburg trebuie sa plateasca despagubiri unui client afectat de celebrul scandal al manipularii testelor de consum si emisii cunoscut sub numele de Dieselgate.

Herbert Gilbert a castigat procesul impotriva Volkswagen in care cerea daune producatorului de masini cu sediul in Wolfsburg pentru ca al sau Sharan fusese echipat cu faimosul soft de manipulare a testelor de consum si emisii, insa Curtea Federala de Justitie din Germania a decis ca proprietarul nu va primi intocmai intregul pret de achizitie, asa cum acesta spera, ci numai o parte din suma de 31.500 de euro, noteaza publicatia Euronews.

In urma deciziei istorice a instantei supreme din Germania, oficialii Volkswagen au precizat ca producatorul de masini cu sediul in Wolfsburg va contacta inclusiv celelalte persoane cu cereri similare si va stabili pentru fiecare caz in parte cuantumul despagubirii platite. Daca mai era cumva nevoie de precizat un astfel de detaliu, ei bine... cei afectati de celebrul scandal al manipularii testelor de consum si emisii cunoscut sub numele de Dieselgate vor trebui sa renunte la propriul vehicul in schimbul banilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Mai 2020