Decizie istorica luata de LOTUS. Seful companiei a confirmat lansarea unui viitor SUV

  • Lotus va lansa un SUV pentru prima data in istoria brand-ului
  • Confirmarea a venit din partea CEO-ului
  • Va fi asamblat cel mai probabil in China
Distribuie pe Facebook

CEO-ul Lotus a confirmat, oarecum, in cadrul unui interviu ca brand-ul pe care il conduce va lansa un SUV. Din primele informatii reiese ca acesta va fi asamblat in China, la uzinele gigantului Geely, care detine pachetul majoritar de actiuni a britanicilor.

Lotus a luat fiinta in 1952, din dorinta celebrului Colin Chapman de a construi masini usoare si foarte rapide. In toti acesti ani, brand-ul britanic s-a ghidat dupa aceasta filosofie si a lansat modele extrem de interesante, inclusiv Esprit, Elan, Europa, Elise, Exige sau Evora.

Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus

Insa, in contextul in care popularitatea SUV-urilor continua sa creasca, Lotus se gandeste serios sa fie si el parte din acest segment. Confirmarea a venit de la CEO-ul brand-ului, Jean-Marc Gales, care a precizat in cel mai recent interviu ca "Sunt mai mult decat convins ca avand la dispozitie toate instrumentele celor de la Geely, putem construi un crossover Lotus extrem de usor, aerodinamic si cu manevrabilitatea specifica brand-ului nostru."

Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus

Potrivit aceluiasi oficial, viitorul SUV al britanicilor urmeaza sa fie asamblat cel mai probabil in China, la uzinele Geely. Dupa o serie de negocieri, gigantul asiatic a cumparat anul trecut pachetul majoritar de actiuni, astfel ca acum detine 51% din Lotus.

Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus

Indiferent de locul unde va fi asamblat acest nou model, masinile sport vor continua sa fie construite in Marea Britanie. "Masinile noastre sport raman in Marea Britanie, asta este clar. Daca, in viitor, vom avea una sau doua uzine pentru producerea de crossovere, acestea ar trebui sa fie pozitionate aproape de piata principala de desfacere. In cazul SUV-urilor, aceasta este China," sustine Gales.

Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus

In ultimii ani, tot mai multi producatori de masini sport sau supercar-uri au ales sa includa in gama de modele oferite clientilor unul sau mai multe SUV-uri. Italienii de la Maserati au Levante-ul, conationalii de la Lamborghini tocmai ce au lansat noul Urus, iar zvonurile spun ca pe viitor si Ferrari va avea un asemenea vehicul in gama.

Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Presupusele schite ale viitorului SUV Lotus
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2018