Decizie istorica pentru viitoarele modele RS. Audi se gandeste sa renunte la tractiunea Quattro

Decizie istorica pentru viitoarele modele RS. Audi se gandeste sa renunte la tractiunea Quattro
  • Audi RS se gandeste sa renunte la tractiunea Quattro
  • Stephan Winkelmann a vorbit la Goodwood Festival of Speed
  • Astfel s-ar bate de pe pozitii egale cu rivalii de la BMW M si Mercedes AMG
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, viitoarele modele Audi RS ar putea avea tractiune spate pentru a se putea bate de pe pozitii egale cu rivalii de la BMW M si Mercedes AMG.

Celebrul Goodwood Festival of Speed este in plina desfasurare, si pe langa lansarile unor modele noi, acest eveniment este un bun-prilej de a afla diferite informatii de la oamenii cheie din interiorul constructorilor auto.

Cele mai "fierbinti" vin din partea CEO-ului Audi Sport, Stephan Winkelmann care a vorbit putin despre schimbarea numelui diviziei de performanta a brand-ului din Ingolstadt, dar si despre legendara tractiune quattro.

"Ca tot veni vorba de nume, ne-am gandit ca Quattro ar putea induce oamenii in eroare. Quattro este un sistem de tractiune integrala si este unul dintre lucrurile care au facut Audi cunoscut- insa in opinia noastra nu este un nume bun pentru o companie," a declarat acesta pentru Auto Express.

Cat despre tractiunea viitoarelor modele, Winkelmann sustine ca "Imi imaginez ca putem avea si masini cu tractiune spate sau cu tractiune pe o singura punte in viitor." Desi a refuzat sa comenteze pe baza acestei afirmatii, unele voci cred ca este cel mai concret indiciu ca divizia RS se gandeste sa renunte la tractiunea quattro pentru viitoarele modele de performanta.

Asa cum spuneam mai sus, in acest fel se va putea bate de pe pozitii egale cu conationalii de la BMW M si Mercedes AMG. Desigur, o urma de indoiala tot exista, deoarece atat oficialii BMW cat si cei de la Mercedes au declarat de nenumarate ori ca se gandesc sa renunte de tot la tractiunea spate pentru modelele lor de performanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe