Dezamagire totala pentru fanii Audi. Supercar-ul R8 va fi scos din gama de modele in 2020

Dezamagire totala pentru fanii Audi. Supercar-ul R8 va fi scos din gama de modele in 2020
  • Audi R8 va disparea din peisaj in 2020
  • Decizia a fost luata din cauza vanzarilor slabe
  • Nu va primi niciun succesor
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, singurul supercar din gama actuala a nemtilor de la Audi va disparea din peisaj in 2020. In acelasi an, nemtii sunt asteptati sa lanseze noul RS Q8, un SUV de performanta propulsat de acelasi motor ca si in cazul Lamborghiniului Urus.

Constructorul german de automobile a prezentat pentru prima data sportiva R8 in 2006 cu ocazia Salonului Auto de la Paris. In 2012, modelul dezvoltat pe arhitectura Lamborghini-ului Gallardo si mai tarziu pe cea a lui Huracan, a primit un facelift, iar trei ani mai tarziu lumea intreaga a facut cunostinta cu cea de-a doua generatie.

Audi R8 V10 Plus

Cam asta este pe scurt istoria R8-ului, avand in vedere ca va disparea din gama brand-ului din Ingolstadt in 2020. Potrivit publicatiei Automobile Magazine, oficialii Audi ar fi ajuns la aceasta decizie ca urmare a vanzarilor slabe inregistrate de R8. Totodata, acestia au ajuns la concluzia ca acesta sa nu primeasca nici un succesor.

Audi R8 V10 Plus

Pana atunci insa, nemtii sunt asteptati sa dezvolte o versiune mai accesibila a acestuia, despre am tot auzit atatea in ultimele luni. Debutul oficial ar urma sa aiba loc anul viitor iar sub capota vom regasi cel mai probabil un propulsor V6 de 2.9 litri turbo.

Audi R8 V10 Plus

Ca tot veni vorba de aceasta unitate, de care beneficiaza momentan modelele de performanta RS5 Coupe sau RS4 Avant, aceeasi publicatie sustine ca puterea maxima a acestui agregat, si anume 470 de cai putere, este aproape de a fi atinsa in ciuda faptului ca este relativ nou.

Audi R8 V10 Plus

Totodata, in ciuda electrificarii la care apeleaza tot mai multi constructori de automobile, inclusiv Audi, viitoarele RS6 Avant si RS7 Sportback se vor baza tot pe agregatele V8 biturbo de 4.0 litri si nu vor trece la vreo configuratie hibrida.

Audi R8 V10 Plus

Anul 2020 nu va aduce numai vesti proaste pentru fanii brand-ului din Ingolstadt, avand in vedere ca tot atunci va ajunge pe piata mult-asteptatul RS Q8. SUV-ul rege de la Audi va primi tratamentul obisnuit al diviziei de performanta, iar din meniu nu va lipsi un propulsor potent. Cele mai multe zvonuri vorbesc despre V8-ul regasit momentan sub capota noului Lamborghini Urus.

Audi R8 V10 Plus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi R8 V10 Plus
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2017