Dispar parcarile gratuite din Bucuresti? "Este o alternativa pe care o avem in vedere"

Dispar parcarile gratuite din Bucuresti? "Este o alternativa pe care o avem in vedere"
  • Dispar parcarile gratuite din Bucuresti?
  • "Este o alternativa pe care o avem in vedere"
Distribuie pe Facebook

Locurile de parcare fara plata ar putea deveni, curand, doar o amintire a Bucurestiului. Cel putin daca vine vorba despre zona centrala.

Bucurestiul ar putea ramane - in perioada urmatoare de timp, fara o parte dintre parcarile sale gratuite. Nicusor Dan a declarat, la sfarsitul saptamanii curente, ca va lansa in dezbatere publica, curand, noul regulament privind locurile de parcare din Capitala, menit sa corecteze dezechilibrul "care vine din faptul ca avem niste parcari platite cu un numar mic de locuri relativ la necesar si un numar imens de spatii de parcare gratuite pe domeniul public", conform Primarul General.

"Este o intrebare generala care vizeaza strategia de parcare. Raspunsul o sa-l aveti in noul regulament de parcare pentru municipiul Bucuresti, pe care il vom lansa in scurt timp in dezbatere publica. In linii mari, avem un dezechilibru care vine din faptul ca avem niste parcari platite cu un numar mic de locuri relativ la necesar si un numar imens de spatii de parcare gratuite pe domeniul public. Si atunci nu o sa reusim niciodata sa stimulam bucuresteanul sa-si lase masina la o parcare periferica, daca noi luam bani si in acelasi timp oferim locuri de parcare gratuite in mijlocul orasului. Acesta este dezechilibrul la care noul regulament de parcare, care va cuprinde tarifele de parcare peste tot in Bucuresti, o sa raspunda. Nu pot sa dau acum, inainte de a lansa in dezbatere publica vreau sa ma sfatuiesc cu consilierii generali din majoritate", a spus Nicusor Dan, intrebat cat va costa parcarea in Bucuresti.

Primarul General al Capitalei a mai declarat si cum va fi facuta diferenta intre parcarea rezidentiala si parcarea publica din timpul zilei: "Ca sa faci o strategie de parcare trebuie sa facem diferenta intre parcari rezidentiale si parcari publice pentru persoanele care le folosesc peste zi. Deci, pe zona de parcari rezidentiale, tariful pe care oamenii din zona il platesc pentru locul lor de parcare, in mod cert, va fi stabilit pe baza de abonament. Nu o sa punem oamenii care locuiesc in zona sa plateasca o anumita suma pe ora. Pentru locurile publice de parcare, adica pentru locurile pe care pe domeniul public oamenii parcheaza sa vina cu masina la serviciu, din strategia de parcare si din politica de preturi pe care noi o sa o avem, o sa rezulte exact acele locuri critice, locuri unde oricat ai face parcarea, tot nu o sa fie suficient, si in locurile acelea trebuie sa facem parcari publice: subterane, supraterane, cum permite relieful".

Intrebat daca intentioneaza sa desfiinteze parcarile gratuite si sa existe doar locuri cu plata, Nicusor Dan a spus ca aceasta"este o alternativa pe care o avem in vedere in regulamentul pe care o sa-l vedeti foarte curand, cel putin in zona centrala".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2021