Dorel la datorie. Sofer din Vrancea amendat pentru ca a murdarit carosabilul cu noroiul de pe strada

Dorel la datorie. Sofer din Vrancea amendat pentru ca a murdarit carosabilul cu noroiul de pe strada
  • A fost amendat de Politia Locala
  • Pneurile masinii erau murdare de noroi
  • A constestat amenda in instanta
Distribuie pe Facebook

Un sofer din Odobesti, judetul Vrancea, a fost amendat de Politia Locala pentru ca a murdarit carosabilul cu noroiul de pe strada. Omul nostru isi cauta acum dreptatea in instanta.

Daca initial Politia Locala ii amenda pe cei care scuipau seminte pe jos sau stateau cu picioarele pe banca, cu timpul aceasta autoritate a primit ceva mai multa putere. Acum, politistii locali au voie chiar sa sanctioneze soferi, sa dirijeze traficul si asa mai departe.

Competentele politistilor locali au fost de foarte multe ori contestate, iar aceasta noua intamplare nu face altceva decat sa incline balanta in favoarea contestatarilor.

Intamplarea halucinanta s-a petrecut in orasul Odobesti din judetul Vrancea, acolo unde un sofer a fost amendat de Politia Locala cu 1.000 de lei pentru ca a murdarit carosabilul cu noroiul de pe sosea.

Acesta nu a fost oprit in trafic, ci a primit dupa aproximativ doua saptamani de la incident o instiintare prin posta, prin care i se cerea sa se prezinte la Politia Locala pentru a fi informat cu privire la contraventie.

In aceasta se arata ca "a fost depistat pe strada Marasesti cu pneurile murdare de noroi, imprastiindu-l pe asfalt" si ca astfel a incalcat artiolul 5 din Hotararea de Consiliu Local nr. 25/2017 care spune ca nu are voie "sa intre pe strazi, cu autovehicule proprietate personala, cu pneuri murdare."

Perfect de acord cu aceasta reglementare, dar ce facem ca omul nostru nu a intrat pe strada venind de pe camp ci a circulat pe drumurile orasului care sunt pline de gropi si implicit de noroi?

"Fapta mea nu a produs nici o urmare periculoasa. Eu nu am mai fost niciodata sanctionat pentru astfel de evenimente. Nici eu, nici alt sofer care circula in interiorul orasului nu avem obligatia de a detine in masina recipiente cu apa, pentru a le spala ori de cate ori se murdaresc cauciucurile din cauza infrastructurii deficitare," a argumentat soferul.

Asa cum era de asteptat, acesta a constestat amenda in instanta si spera ca judecatorul sa fie mai cu capul pe umeri decat politistul local care l-a observat facand aceasta ilegalitate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Martie 2019