Dupa Avensis, inca un sedan asiatic se pregateste sa paraseasca Europa. Rivalizeaza cu Seria 5 si E-Class

Dupa Avensis, inca un sedan asiatic se pregateste sa paraseasca Europa. Rivalizeaza cu Seria 5 si E-Class
  • Lexus opreste productia modelului GS in Europa
  • De vina ar fi vanzarile tot mai slabe inregistrate de acesta
  • Va fi inlocuit de noua generatie a sedanului ES
Distribuie pe Facebook

Sedanurile asiatice pierd tot mai mult teren in Europa din cauza vanzarilor slabe, iar acest lucru ii obliga pe constructori sa-si revizuiasca strategiile sau in cazuri extreme sa opreasca productia. La aceasta ultima masura a apelat acum si Lexus.

Iti spuneam zilele trecute ca Toyota opreste definitiv productia europeana a modelului Avensis, iar acum avem inca o veste proasta venita din directia altui producator asiatic. Din cate se pare, Lexus ar fi incetat sa mai accepte comenzi pentru modelul GS pe Batranul Continent si opreste productia acestuia in luna aprilie.

Lexus GS F

Si in cazul GS-ului, vanzarile slabe si cererile tot mai putine s-au dovedit fatale. Aceasta decizie nu este insa o surpriza, in contextul in care mai multe zvonuri sugerau inca de la mijlocul anului trecut ca modelul japonez este in pericol sa fie retras de pe toate pietele pe care activeaza.

Lexus GS F

In timp ce Toyota ar urma sa inlocuiasca sedanul Avensis cu un model de dimensiuni mai mici, bazat pe Auris, Lexus se gandeste la un inlocuitor similar cu GS-ul. Este vorba despre noua generatie ES, dezvoltata pe arhitectura TNGA, care renunta insa la tractiunea spate pentru una pe puntea fata.

Lexus GS F

Constructorul asiatic nu vorbeste deocamdata despre acest model, insa cele mai multe voci sustin ca lansarea oficiala va avea loc spre finalul acestui an. Daca se va intampla asa, primele exemplare ar putea sa ajunga in showroom-uri inca din primele luni ale lui 2019.

Lexus GS F

Momentan, Lexus GS rivalizeaza in Europa cu BMW Seria 5, Mercedes E-Class sau Audi A6, iar in cea mai puternica versiune GS F propune un agregat V8 aspirat natural de 5.0 litri, capabil de 467 de cai putere si tractiune spate cu sistem de vectorizare a cuplului si o transmisie automata cu opt trepte.

Lexus GS F

Lexus GS F

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lexus GS F
mai multe