Rivalii si clientii putini ingroapa Toyota Avensis. Niponii fortati sa opreasca productia navei amiral

Rivalii si clientii putini ingroapa Toyota Avensis. Niponii fortati sa opreasca productia navei amiral
  • Toyota ar fi oprit productia navei amiral Avensis
  • Decizia a fost luata in urma vanzarilor tot mai mici
  • In 2017 au fost vandute cu 28% mai putine exemplare decat in 2016
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Toyota a fost nevoita sa opreasca productia navei amiral Avensis. De vina pentru aceasta masura ar fi cererea din ce in ce mai scazuta, dar si performantele slabe in comparatie cu rivalii din segment.

In urma cu 14 ani, Toyota Avensis isi traia perioada de glorie. Pe atunci modelul niponilor era la mare cautare, dovada stau cifrele de vanzari care atesta ca 142.535 de clienti au optat pentru acesta in defavoarea rivalilor.

Toyota Avensis

Insa de-atunci gusturile s-au schimbat, industria auto a evoluat iar segmentul D a inceput sa piarda tot mai mult teren in Europa. Lucrurile par sa stea mult mai rau pentru Toyota, care potrivit celor mai recente informatii a fost nevoita sa opreasca productia modelului Avensis din cauza cererii scazute.

Toyota Avensis

Cum se traduce asta in cifre? Ei bine, anul trecut, sedanul niponilor a fost vandut in numai 25.319 exemplare, cu 28% mai putine decat in 2016. Rivalii din segment s-au descurcat mult mai bine, in sensul ca Skoda Superb a fost comercializat in 81.410 unitati iar Volkswagen-ul Passat ramane neinvins, cu 183.288 de exemplare vandute.

Toyota Avensis

Actuala generatie a modelului Avensis a primit un facelift in 2015, astfel ca teoretic ar trebui sa fie inlocuita in scurt timp cu o noua iteratie. Spunem teoretic pentru ca reprezentantii Toyota au de facut acum o alegere destul de grea: fie sa lanseze o noua generatie (prototipurile au fost vazute deja in teste), fie sa inlocuiasca acest model cu un sedan de dimensiuni mai mici bazat pe Auris.

Toyota Avensis

Seful Toyota Europa, Johan van Zyl, a declarat pentru publicatia Autocar, ca se discuta despre aceasta problema si ca nu a fost luata inca o decizie finala. "Urmarim evolutia segmentului si ne intrebam. Suntem satisfacuti de performantele actuale ale lui Avensis, insa ne intrebam daca urmatorul model ar trebui sa fie tot un sedan de segment D sau altceva," a declarat acesta.

Toyota Avensis

Toyota Avensis

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toyota Avensis
mai multe