Dupa ce Ford le-a criticat masurile, nemtii suspecteaza Mondeo de incalcarea normelor de poluare

Dupa ce Ford le-a criticat masurile, nemtii suspecteaza Mondeo de incalcarea normelor de poluare
  • Ford-ul Mondeo a fost luat in colimator de autoritatile germane
  • Nemtii suspecteaza diesel-ul de 2.0 litri ca nu respecta normele de emisii
  • Ford confirma investigatia insa respinge orice acuzatii
Distribuie pe Facebook

Ford-ul Mondeo cu motorizarea diesel de 2.0 litri va fi investigat de catre autoritatile germane pentru a vedea daca incalca sau nu actualele norme de emisii. Aceasta actiune vine la scurt timp dupa ce americanii au criticat o serie de masuri impuse de nemti.

Constructorul de peste Ocean s-a aflat printre cei mai mari contestatari ai masurilor impuse de Guvernul German in urma intalnirii "National Diesel Forum".

Oficialii Ford sustinea ca rechemarea celor 5,3 milioane de vehicule diesel cu motoare Euro 5 si Euro 6 este inutil si ca un update software ofera "un beneficiu neglijabil pentru clienti si nu are niciun impact real asupra calitatii aerului. In plus, genereaza asteptari nerealiste din partea autoritatilor si organizatiilor non-guvernamentale."

Ford Mondeo

Din aceasta cauza, Ford si alte brand-uri straine au refuzat sa adopte acest set de masuri, iar Ministerul Transporturilor din acesta tara a amenintat cu restrictii la vanzare daca nu isi schimba decizia.

Ford Mondeo

Acum, autoritatile au intins si mai mult coarda si au anuntat ca investigheaza modelul Ford Mondeo echipat cu motor diesel TCDi de 2.0 litri, suspectat de incalcarea normelor de poluare.

Ford Mondeo

Potrivit publicatiei WirtschaftsWoche, Autoritatea Federala de Transport (KBA) a angajat un institut independent care sa realizeze teste amanuntite cu scopul de a afla daca masina este sau nu echipata cu dispozitive care sa trucheze rezultatele emisiilor. Acestea sunt singurele informatii venite din partea oficialilor germani.

Ford Mondeo

De cealalta parte a baricadei, americanii de la Ford confirma aceasta procedura insa resping in acelasi timp toate acuzatiile. Acestia afirma ca toate modelele sale, inclusiv propulsoarele diesel de ultima generatie, respecta toate normele in vigoare, inclusiv cele pentru emisii.

Ford Mondeo

"Ford nu a trisat si nu a folosit trucuri. Niciun dispozitiv ilegal nu a fost folosit in sistemele noastre pentru modelele diesel," a precizat Gunnar Herrmann, seful Ford Germania.

Ford Mondeo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Mondeo
mai multe