Dupa o perioada grea, spaniolii de la Seat s-au trezit la viata. Uite care sunt planurile lor de viitor

Dupa o perioada grea, spaniolii de la Seat s-au trezit la viata. Uite care sunt planurile lor de viitor
  • Spaniolii de la Seat si-au expus planurile de viitor
  • Dupa Ateca, va urma un nou SUV, o noua generatie Ibiza si un facelift pentru Leon
  • In urmatorii 3 sau 4 ani, Seat va lansa si un model electric
Distribuie pe Facebook

Constructorul spaniol se pregateste de un 2017 extrem de incarcat. Dupa lansarea celui de-al doilea SUV, va urma noua generatie Ibiza, versiunea facelift a Leon-ului, iar in 2020, Seat ar putea lansa un model electric.

Este cunoscut faptul ca spaniolii de la Seat nu au trecut prin cea mai buna perioada a lor in ultimii ani. Insa, totul a inceput sa se miste odata cu lansarea primului lor SUV, la Salonul Auto de la Geneva.

Ateca a prins foarte bine la public, iar cele 21.000 de comenzi primite pe parcursul verii, le-au intrecut tuturor asteptarile. Spaniolii vor sa profite de aceasta pasa buna si anunta o ofensiva puternica, prin lansarea mai multor noi modele.

Primul dintre acestea va fi un SUV, confirmat in sfarsit de presedintele Seat, Luca de Meo. Acesta se va numi Arona, va avea la baza platforma MQB A0, se va situa in gama sub Ateca, si va fi dezvaluit cel mai probabil anul viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Constructorul din peninsula va avea un 2017 extrem de aglomerat, avand in vedere ca pe langa acest nou SUV, Seat pregateste o noua generatie pentru hatchback-ul subcompact Ibiza.

Aceasta va fi dezvoltata pe aceeasi platforma a parintelui Volkswagen ca si Arona, si va debuta la Salonul Auto de la Geneva. Pe langa imbunatatirile exterioare obisnuite, noul Ibiza va beneficia de motoare noi si de sistemul de infotainment de ultima generatie al grupului.

Cu mai multe noutati va veni versiunea facelift a modelului Leon, cel tarziu in prima parte a anului viitor. Aceasta isi va impresiona fanii cu un nou display touchscreen de dimensiuni mai mari, si cu mai multe functii autonome prin care va putea pastra banda de circulatie si va fi capabil sa franeze si sa accelereze in functie de comportamentului masinii din fata.

Spaniolii nu se opresc aici, iar pe viitor vor sa intre si in segmentul autovehiculelor electrice cu un nou model pe care il vor lansa in preajma anului 2020. Aceasta decizie face parte din strategia Grupului Volkswagen, care in urma scandalului Dieselgate, a fost nevoit sa isi construiasca o noua strategie pe termen lung.

Potrivit acesteia, masinile eco reprezinta punctul de maxima importanta, iar in 2020, nemtii intentioneaza sa lanseze primul model de sine statator al unei serii electrice, prevestit de conceptul I.D, prezentat recent la Salonul Auto de la Paris.

Distribuie pe Facebook
mai multe