E cel mai tare taxi din lume. Face suta in 4.7 secunde si nu se asculta manele in el

E cel mai tare taxi din lume. Face suta in 4.7 secunde si nu se asculta manele in el
  • Un norvegian si-a transformat pretiosul Ford Focus RS in taxi
  • Masina respectiva ascunde sub capota un motor turbo de 350 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in 4.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Ascunde sub capota un motor turbo de 350 CP, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde si atinge o viteza maxima de 267 km/h. Nu este vorba despre o masina de curse, asa cum te-ai putea gandi, ci despre un... taxi.

Despre norvegieni se spune frecvent ca prefera modelele cu propulsie electrica, insa nu este si cazul lui Evald Jastad din Odda. Spre deosebire de majoritatea conationalilor sai, acesta prefera mirosul benzinei si sunetul motorului turbo.

Sunt, de altfel, si principalele motive pentru care conduce un Ford Focus RS de ultima generatie, celebrul automobil american de clasa compacta cu 350 CP sub capota si tractiune integrala in standard. Care accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde, dupa cum precizam si la inceputul materialului.

Ford Focus RS transformat in taxi

Ford Focus RS transformat in taxi

Exemplarul in cauza a primit de-a lungul timpului si mai multe imbunatatiri - vezi, daca vrei, noile jante de la OZ, dar aceasta este o discutie pentru altadata. Fiindca exista o parte si mai interesanta cu privire la masina lui Evald Jastad.

Chiar daca la prima vedere ar putea parea greu de crezut, adevarul este ca norvegianul din Odda isi foloseste automobilul cu 350 CP sub capota si tractiune integrala in standard pentru servicii de transport persoane. Pe scurt, vorbim despre un Ford Focus RS transformat in taximetru, pe care clientii il adora.

Si cum sa nu o faci? Sunetul motorului turbo, acceleratia de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde sau imbratisarea scaunelor Recaro, toate aceste elemente te vor face sa devii cel mai fidel client al sportivei compacte conduse de Evald Jastad.

Pana acum, in cazul in care te intrebai, norvegianul in varsta de 36 de ani a parcurs undeva in jurul a 127.000 de kilometri. Pare putin la prima vedere, insa detine acest Ford Focus RS de ultima generatie - un automobil capabil sa atinga o viteza maxima de 267 km/h, asa cum spuneam si mai sus, de aproximativ 18 luni.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Ford Focus RS transformat in taxi
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2018