E finalul lui septembrie iar lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie este tot inchis. Si asa va ramane

E finalul lui septembrie iar lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie este tot inchis. Si asa va ramane
  • Lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu ramane inchis
  • Autoritatile au amanat termenul de finalizare
  • Decizia a fost luata din cauza ploilor din ultimele zile
Distribuie pe Facebook

Oficialii Companiei Nationale de Administrare a Drumurilor Nationale din Romania, au anuntat ca termenul de finalizare a lucrarilor la cunoscutul lot 3 din autostrada Orastie-Sibiu a fost decalat. Din nou

La doar 10 luni de la inaugurare, lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu a fost inchis circulatiei rutiere in luna septembrie anul trecut, din cauza surparii terenului. Cu ceva timp in urma, autoritatile sustineau sus si tare ca lucrarile de remediere se desfasoara conform planului, si ca la finalul acestei luni, acest tronson va fi din nou deschis.

Ei bine, inceputul lui octombrie este aici, iar supriza...lotul 3 al autostrazii ramane inchis. Si nu, nu din cauza semnalelor de alarma trase de mai multi specialisti care spuneau ca autostrada are probleme grave de constructie, ci din cauza ploilor.

CNADNR a declarat ca "Pentru corecta si prompta informare a opiniei publice, avand in vedere ca in ultima perioada de timp pe zona Orastie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunta ca decaleaza termenul de finalizare la lotul 3 Cunta-Saliste. [...] CNADNR prevazuse o perioada de 5 zile cu ploaie, intarzierea fiind data de dublarea perioadei in care nu s-au putut efectua lucrari specifice, in conformitate cu standardele de calitate."

Mai mult decat atat, autoritatile sustin ca au monitorizat in timp real calitatea executiei lucrarilor, si ca vor continua sa o faca si dupa finalizarea lor, atat din punct de vedere geotehnic cat si structural. Oficialii Companiei Nationale au declarat ca vor prezenta in continuare toate informatiile conform realitatii executarii proiectului.

Lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu a fost construit de italienii de la Salini, insa reparatiile sunt facute direct de CNADNR, cu propriii angajati.

Aceasta veste vine la doar o luna de cand directorul general al Companiei Nationale de Drumuri declara ca pana in prima jumatate a anului 2018, Romania va avea 1000 de kilometri de autostrada. Avand in vedere aceste amanari si ca in ultimii 10 ani, doar in 2012 si 2013, autoritatile au reusit sa inaugureze 100 de kilometri anual, nu stim cum se vor construi 300 de kilometri de autostrada in 2 ani. Fara sa mai specificam ca anul trecut au fost inchisi 22 de kilometri de autostrada, si au fost deschisi doar 12.

Distribuie pe Facebook
mai multe